FOTO  L. D. Radovanj Posušje pobjednik 5. Lovačkog malonogometnog turnira Buhovo 2018

L. D. Radovanj Posušje pobjednik 5. Lovačkog malonogometnog turnira Buhovo 2018
Već u ranim satima sve je govorilo da će biti večer za pamćenje, lovaca je pristizalo sve vise i vise i u šatoru se tražio stol viška. Prelijepo druženje i ozračje kako i treba biti za veliku završnu večer. Iščekivalo se veliko finale.
U prvoj utakmici večeri između ekipa Milan Mikulić Bikan Vir i Studenci, lakše nego očekivano ekipa Studenci pobjedila je rezultatom 5:0. Već u ranim minutama za vodstvo Studenaca pogađa Lovro Dragičević, nakon par minita igre za 2:0 povisuje Luka Alilović, a Radoslav Luburić daje za 3:0 i Studenci imaju ogromnu prednost i s tim rezultatom se ide na odmor. U nastavku Milan MIkulić Bikan Vir probao da se vrati al Lovro Dragičević s 2 gola u 5 minuta rješava pitanje pobjednika i Studenci osvajaju 3. mjesto.

U revijalnoj utakmici večeri nastupili su domaćini "Gazele Juniori" i Škola nogometa Herceg Sport Široki Brijeg. Nakon početnog ispitivanja snaga i neizvjesnosti ipak do izražaja dolazi veća utreniranost dječaka iz škole malog nogometa Herceg Sport Široki Brijeg, koji na kraju slave rezultatom 6:2.

U velikom finalu dosta lijepih poteza neizvjesnosti, borbenosti i taktičkih zamisli. U obrambenim zadaćama prednjačio je Ante Jukić iz Radovanj Posušje, koji je držao konce obrane u svojim nogama te je jedan od najzaslužnijih što njegov vrsni vratar nije išao po loptu u mrežu. Polovinom drugog poluvremena Ivan Žulj preciznim topovskim udarcem para mrežu Stjepana Miletića i Radovanj je u vodstvu od 1:0 koje uspjeva zadržati do kraja utakmice, unatoč žestokim napadima ekipe Orao Čerin koja nije uspjela obraniti titulu.

NAGRADE NAJBOLJIM POJEDINCIMA I MOMČADIMA

Za najboljeg vratara proglašen je Stjepan Miletić (Orao Čerin)
Za najboljeg strijelca je Stjepan Kraljević (Radovanj Posušje)
Za najboljeg igrača proglašen je Ivan Lozo (Radovanj Posušje)
Fair play je dobila ekipa Beretta Klobuk.

Nakon dodjela nagrada uslijedilo je izvlačenje tombola gdje je bilo 50 nagrada od kojih treba istaknuti dva lovačka odijela, dvije nagrade u gotovini, dosta večera i ostalih vrijednih nagrada.
U izvlačenju tombole najviše sreće imali su igrači Milan Mikulić Bikan Vir koji su odnijeli gotovo 10 nagrada i kako kažu to im je bila zamjena za neosvojenog divljeg vepra.
Turnir je prošao dobro. Vidjeli smo lijepo druženje i pjevanje uz nastup glazbe uživo do kasnih jutarnjih sati za koje se pobrinuo pjevač Mišetić iz Ljubuškog.
Bilo je lovaca iz svih krajeva Hercegovine pa čak i iz Hrvatske te je to dokaz da se ovaj već tradicionalni malonogometni lovački turnir nastavi i dogodine u 6. izdanju kao još bolji i posjećeniji.