KVALIFIKACIJE ZA SP: Crna Gora slavila u Kopenhagenu

Crna Gora zemlja, kvalifikacije, kvalifikacijske skupine, kvalifikacija za SP
Susret je riješen u 32. minuti kada je Beqiraj na Jovetićevu asistenciju zatresao Schmeichelovu mrežu za velika tri boda za goste.

Poljska je u Varšavi dočekala Armeniju, a nakon pola sata igre imala je igrača više nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Armenac Andonian. U 48. minuti činilo se da je Lewandowski postigao gol nakon Rybusovog centaršuta iz slobodnog udarca, no on je na kraju službeno upisan kao Mkoyanov autogol. Samo dvije minute kasnije Armenci su izjednačili preko Haroyana. Kada se činilo da će Armenija uzeti veliki bod, u 90+5. minuti Lewandowski je pogodio za pobjedu Poljaka od 2:1.

U najdosadnijoj utakmici dana Kazahstan i Rumunija su u Astani podijelili bodove u susretu bez prilika i pogodaka.

Grupa E

Danska - Crna Gora 0:1
Poljska - Armenija 2:1
Kazahstan - Rumunija 0:0

Veoma uzbudljivu utakmicu odigrali su u Ljubljani Slovenija i Engleska. Domaćin je imao nekoliko dobrih prilika, a najbolje su bile u 10., 11. i 47. minuti susreta. U 10. minuti Hart je sjajno odbranio Bejzjakov udarac, a minutu kasnije Kurtić je pogodio stativu. Na početku drugog poluvremena Cesar je nakon kornera šutirao glavom, ali je Hart opet bio sjajan. Englezi, koji mogu biti zadovoljni bodom, su svoju najbolju priliku imali u 77. minuti, no Oblak je odbranio Sturridgeov šut., javlja Klix.

Litvanija je sa 2:0 savladala najslabiju ekipu ove grupe, selekciju Malte u Vilniusu. Cernych je doveo domaćina u 76. minuti u vodstvo, a gosti su u 82. minuti ostali sa igračem manje nakon što je isključen Caruana. Novikovas je iz jedanaesterca u 84. minuti postavio konačnih 2:0.

Slovačka je razbila Škotsku u Trnavi sa 3:0, a igrač utakmice je bio mladi Robert Mak. On je pogodio Marshallovu mrežu u 18. minuti, a svoj drugi pogodak je upisao u 56. minuti susreta. Konačnih 3:0 postavio je Nemec u 68. minuti, a asistent je bio Mak.

Grupa F

Slovenija - Engleska 0:0
Litvanija - Malta 2:0
Slovačka - Škotska 3:0

HNS