Kvalifikacije za EP: Portugal izgubio od Albanije, Njemačka bolja od Škotske

Svjetsko prvenstvo, juventus inter, Bundesliga, Europsko prvenstvo, kvalifikacije, nogomet
Odigrane su prve utakmice u borbi za plasman na Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

Portugal je po 'dobrom starom običaju' ponovno izrazito loše krenuo u kvalifikacije. Domaći navijači ponovno su prisustvovali velikom razočaranju jer su njihovi ljubimci u svojoj prvoj utakmici skupine I na domaćem terenu izgubili od Albanije 0-1. Jedini gol na utakmici zabio je Balaj u 52. minuti susreta, a iako su domaćini pokušavali i imali nekoliko dobrih prilika, rezultat se nije mijenjao. Iako bez Cristiana Ronalda, Portugal je s Pepeom, Moutinhom, Nanijem i Coentraom u momčadi bio izraziti favorit, no još je jednom razočarao.

Njemačka je u svom prvom nastupu u skupini D svladala Škotsku 2-1. Svjetski su prvaci na prepunom Signal-Iduna Parku poveli golom Thomasa Müllera u 18. minuti. Izjednačenje je Škotima nakon odlične kontre donio Anya u 66., no samo četiri minute kasnije ponovno je spretan bio Müller za slavlje 'elfa'.

Rumunjska je u skupini F slavila 1-0 na gostovanju u Grčkoj, a jedini gol zabio je igrač Getafea, Marica u desetoj minuti iz penala.

Svoj prvi i povijesni nastup u kvalifikacijama za jedno veliko natjecanje ostvario je i Gibraltar, no rezultat njihovim navijačima zasigurno neće ostati u lijepom pamćenju. Poljska je kao gost slavila visokim rezultatom 7-0, a čak četiri gola zabio je novi napadač Bayerna, Robert Lewandowski. Kamil Grosicki zabio je dva, a Lukasz Szukala jedan gol za odličan start Poljaka u skupini D.

Finska je u skupini F teže nego što se to očekivalo slavila na Farskim Otocima 3-1. Poveli su domaćini u 41. minuti golom Holsta, a Riku Riski je prvo zabio u 53. za izjednačenje, a onda i u 78. za vodstvo Finaca. U 82. minuti Eremenko je pogodio za konačnih 3-1.

24sata.hr