FOTO  Kup BiH: Zrinjski - Željezničar 0:2

Zrinjski: Melher, Sesar, Marković, Radeljić, Pehar, Šćepanović, Miličević, Stojkić, Žuržinov, Muminović, M. Aničić. Trener: Branko Karačić

Željezničar: Antolović, Bogičević, Zolotić, Adilović, Stanić, Selimović, B. Čolić, Vaslić, Svraka, Hasanović, Bekrić. Trener: Amar Osim.

Prva zanimljiva situacija desila se u 11. minuti utakmice kada je Pero Stojkić krenuo prema golu gostiju, ali je pomoćni sudac Dalibor Draškić loše procijenio i zaustavio odličnu akciju Plemića.

U 15. minuti utakmice nogometaš Zrinjskog Anto Radeljić dobiva žuti karton. Prvi šut na gol smo vidjeli tek u 26. minuti utakmice. Nogometaš Željezničara Samir Bekrić je gađao gol, ali golman Melher je bez većih problema uhvatio loptu. Nakon ovog udarca Samir Bekrić se povrijedi te napustio igru, a umjesto njega ušao je Makedonac u redovima Željezničara Jani Urdinov.

34. minuta utakmice Selimović puca prema golu sa nekih 18 metara, ali na sreću Plemića lopta odlazi preko vratnice. U 36. minuti Plemići su tražili jedanaesterac nakon žestokog starta nad Perom Stojkićem, ali se sudac Bijelica nije oglasio.

39. minuta utakmice Muminović je odlično prošao, ali ubačaj je bio dosta blizu vratara Antolovića koji bez problema spašava svoj gol. U 41. minuti slobodan udarac za Zrinjski sa nekih 17 metara iskosa od vrata Željezničara. Šut Markovića, ali lopta odlazi preko vratnice.

U sudijskom vremenu Stanić je odlično izigrao obranu Plemića te ubacio loptu u šesnasterac Zrinjskog. Lopta pogađa Adilovića u glavu koji bez problema pogađa nebranjeni dio Melherovog gola. U 51. minuti žuti katon je dobio Josip Sesar.

U 54. minuti novi šef struke Plemića Branko Karačić radi duplu izmjenu. Umjesto Pehara ulazi Poredski, a umjesto Sesara ulazi Bekić.

U 49. minuti odličan šut Igora Žuržinova ipak prolazi pored gola Antolovića. U 56. minuti utakmice Željezničar postiže gol za 2:0. Srđan Stanić pogađa Melhera, ali ipak lopta završava u golu Zrinjskog.

60. minuta utakmice prekid od 3. minute zbog pirotehničkog show-a i dimne zavjese koju su napravili navijači Zrinjskog.

U 65. minuti nakon ubačaja Miličevića sa nekih 16 metara tuče Šćepanović, ali lopta ponovno završava preko gola. Minut poslije šut Žuržinova koji brani Antolović.

U 72 minuti ponovno odličan šut Žuržinova koji ponovo završava više vratnice. U 73. minuti Bogičević dobiva prvi žuti karton u redovima gostiju. U 75. minuti umjesto Vučine Šćepanovića ulazi Filip Arežina.

U 76. minuti utakmice Antolović dobiva žuti karton, a Amar Osim pravi izmjenu umijesto Hasanovića ulazi Tomić. U 80. minuti Amar Osim radi i posljednju izmjenu. Umjesto Adilovića ulazi Hodžić. U 83. minuti utakmicu u redovima Plemića požutijo je i Filip Arežina, a samo minut kasnije u redovima Željezničara požutio je i Srđan Stanić.

U 90. minuti Hodžić je imao odlično šansu, ali je na mjestu bio golman Zrinjskog Melher. U 93. minuti Poredski je mogao ublažiti poraz Plemića, ali je poslao loptu visoko preko vratnice Antulovića, a ubrzo nakon toga sudac Bijelica je odsvirao kraj utakmice.

Hercegovina.info