KUP BiH Širokobriježani nemaju težak zadatak, ali moraju misliti i na hercegovački derbi

nk široki radnik
...trebalo olakšati ionako naizgled lagan posao - na Pecaru dolazi Vitez.

- Nismo nezadovoljni, ali ni prezadovoljni ždrijebom, komentirao je šef struke Širokog Goran Sablić činjenicu da će im prepreka na putu do četvrtfinala biti premijerligaški fenjeraš Vitez.

- Dobro je da igramo kući, a mogli smo proći i bolje i lošije. U svakom slučaju dobili smo premijerligaša s kojim smo igrali tvrdu utakmicu u prvenstvu. Utakmicu protiv Viteza moramo shvatiti vrlo ozbiljno, dodao je strateg Širokobriježana kojem, kao i njegovim igračima, u posljednje vrijeme ide jako dobro.

Široki je svezao dva gostujuća trijumfa u prvenstvu pa je za vikend u međusobnom duelu u prilici bodovno sustići bodovni Zrinjski. Jasno, nastojat će Sablić nastaviti Kup kampanju te danas možda istovremeno odmoriti neke igrače protiv tima koji za pobjedu ne zna već četiri utakmice.

- Ovaj Široki Brijeg može puno, to je definitivno. Na osnovu načina na koji radimo, da smo ponizni i da se preko tjedna pokušavamo unaprijediti u igri, od ovog Širokog Brijega može se očekivati dosta toga dobroga u nastavku, poručio je Sablić.
Kako su Zrinjski i Sarajevo ispali odmah na startu, Širokobriježanima bi najveću prijetnju, na putu do novog trofeja trebali predstavljati Plavi s Grbavice. A oni, kaže im šef Admir Adžem, žele oba trofeja. Međutim, protivnik Željezničara nije bezazlen. Na Grbavicu stiže Mladost Doboj Kakanj koja je u šesnaestini finala izbacila Sarajevo.

- Nakon dvije vezane pobjede sa dvije gostujuće utakmice sada nas očekuje važan Kup meč. Naše ambicije su da prođemo dalje, a ono što treba istaći jeste da u tri dana imamo dvije utakmice protiv iste ekipe. To može biti i malo opasno, ali vjerujem u naše kvalitete. Želimo ostvariti dvije pobjede, trebat će nam mnogo snage, truda i rada, ali ja vjerujem da će ekipa ispuniti ono što želimo, izjavio je Adžem koji će zbog ozljede Projića protiv GOŠK-a morati mijenjati, ali to ga neće skrenuti sa zacrtanog cilja.

- Kada sam dolazio u Želju, znao sam što su ciljevi i svaki trener koji ovdje dođe ima isti cilj. Borimo se za trofeje, kako u ligi tako i u kupu. Ljudi ulože milijune pa ne osvoje ništa, ali mi ćemo učiniti sve da osvojimo Kup i prvenstvo, poručio je.

Spomenuti GOŠK ima težak zadatak pred sobom - ide na noge Olimpiku. Međutim, lavovi se previše ne opterećuju ovim natjecanjem.

- Vraća nam se Elvir Čolić, a dobit će minutažu igrači koji su imali manje priliku igrati jer nam je prvenstvo prioritet, izjavio je njihov trener Slaven Musa pa dodao: To ne znači da prepuštamo Kup, idemo u Sarajevo da pobijedimo. Potom nam slijedi gostovanje u Banjoj Luci kod Borca kad ćemo probati odigrati kvalitetnu utakmicu pa da i mi isprovociramo sreću kako bi se okrenula na našu stranu.
Vukovi s Otoke su ambiciozniji

- Kup je svakako natjecanje koje nas interesira u ovoj sezoni, izjavio je sportski direktor Emir Hadžić pa dodao: Želimo otići što dalje. Ždrijeb nam je dodijelio GOŠK, koji je pokazao da se radi o jednoj jako nezgodnoj ekipi koju sa klupe sjajno vodi Slaven Musa. Ekipa koja pobijedi Sarajevo i Široki Brijeg sigurno zaslužuje respekt, ali mi se želimo nametnuti i ostvariti prolazak u četvrtfinale.

Piše: Slaven Nikšić, [email protected]

Kup BiH, osmina finala

Rudar Prijedor - Čelik 15.00
(Goran Paradžik, Ljubuški)

Olimpik - GOŠK 15.00
(Vladimir Bjelica, Ist. Sarajevo)
Svatovac Poljice - Sloga Simin Han 15.00
(Ermin Sivac, Zenica)

Bratstvo Gračanica - Sloboda Tuzla 15.00
(Miloš Gigović, Gradiška)

Željezničar - Mladost Doboj Kakanj 18.00
(Dragan Petrović, Banja Luka)

Široki Brijeg - Vitez 18.00
(Samir Spahalić, Mostar)

Borac Banja Luka - Krupa 18.30
(Haris Kaljanac, Sarajevo)

studenog
Leotar - Zvijezda Bijeljina 15.00
(Darko Obradović, Stolac)