FOTO  Kup BiH: NK Široki Brijeg - FK Željezničar 0:1

siroki - zeljeznicar kup

Prve tri minute utakmice protekle su u tišini tribina stadiona na Pecari o čemu smo već pisali na našem portalu.

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Matić, Barišić, Čorić, Wagner, Ćorluka, Menalo, Lončar, Begonja, Bralić, Marković.

FK Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Bogičević, Stanić Blagojević, Hajdarević Zakarić, Ramović, Zec, Ubiparip.

Željezničar je prvu prigodu imao preko Zeca u devetoj minuti, ali vratar Širokog Brijega nije imao problema da obrani njegov udarac. Gosti su posjed lopte i bolju igru mogli okruniti u 16. minuti kada je Hajdarević snažnim udarcem sa 20-ak metara šutirao, ali lopta je otišla tik pored vratnice Zlomislića.

Uslijedio je mirniji period igre do kraja poluvremena, a vrijedi istaći 40. minut i priliku Širokog Brijega nakon slobodnog udarca, ali lopta je otišla pored vrata.

Početak drugog dijela protekao je bez većih prilika. Do prve prilike u nastavku čekala se 72. minuta kada je nakon jedne dubinske lopte Stevanovića, Zec uputio snažan udarac iskosa, ali je Zlomislić sjajno reagirao.

Nakon toga, Široki Brijeg preuzima i kontrolu igre i stvara nekoliko prilika koje nisu ozbiljnije ugrozile vrata tima s Grbavice.

U 72. minuti nova stopostotna prigoda za Željezničar. U situaciji jedan na jedan sa vratarom Zlomislićem, nogometaš Željezničara nije uspio da matira večeras sjajnog i raspoloženog čuvara mreže domaćih.

U 85. minuti odlična prilika za Željezničar. Nakon kornera šutirao je Šabanadžović, ali opet se istaknuo Zlomislić. Samo minut kasnije isti igrač je pogodio za veliko slavlje i prednost gostiju!

Do kraja susreta Široki Brijeg je pokušavao doći do izjednačenja, ali rezultat se nije mijenjao pa će Željezničar uoči revanša na Grbavici imati veliku prednost.