FOTO  Kup BiH: FK Sarajevo - NK Široki Brijeg 3:0

FK Sarajevo iz Sarajeva, FK Sarajevo, NK Široki Brijeg

Nogometaši Sarajeva u devetoj minuti postigli su prvi pogodak. Hebibović je odlično uposlio Rahmanovića, a ovaj samo ubacio loptu u mrežu Širokog za 1:0.

Na 2:0 Sarajevo je došlo u 39. minuti utakmice. Kapić je odlično prošao i šutirao, a vratar Širokog Brijega Bilobrk slabo reagirao, pa su domaći u 39. minuti stigli do 2:0, što je bio i rezultat prvog dijela utakmice.

Široki Brijeg je imao lijepu prigodu u 69. minuti utakmice. Jurić je dobro je skočio nakon ubačaja Marića, ali je ipak šutirao preko gola.

Kako je vrijeme odmicalo, Široki je preuzimao inicijativu, dok su se domaći sve više povlačili i okretali obrani svog gola.

Odličnu priliku je u 92. minuti imao Ćorluka nakon loše reakcije obrane domaćih, ali je njegov udarac ipak u posljednji trenutku izblokiran.

Samo koji trenutak poslije Sarajevo postiže i treći pogodak. Tatarev udarac, loptu odbija vratar Bilobrka, koja dolazi do Mujakića koji pogađa za konačnih 3:0.

FK Sarajevo - NK Široki Brijeg 3:0 (Rahmanović 9′, Kapić 39′, Mujakić 93′)

FK Sarajevo: Kovačević, Stanojević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Kapić, Mujakić, Crepulja, Halilović, Tatar. Igrali su još: Velkoski, Šišić, Dupovac.

NK Široki Brijeg: Bilobrk, Matić, Barišić, Babić, Ćorluka, Jurić, Kovačić, Hrkać, Bagarić, Marković, Enin. Igrali su još: Marić, Ćorić, Stanić.