Krško, Hajduk i Rijeka – najsjajniji na Makarska Cupu 2017.g! Adriatic kroz lutriju do medalja!

makarska kup

Zanimljiva situacija se desila u skupina A. Naime Arbanasi, Bambinosi A i HŠK Zrinjski su imali po 8 bodova. Tri ekipe za prolaz , a kako nalažu propozicije natjecanja u čl.4 kaže da se gledaju međusobni omjeri (u slučaju više ekipa formira se posebna tablica od tih ekipa). U toj posebnoj tablici po gol razlici, nažalost na trećem mjestu je završio HŠK Zrinjski i otišao kući te je tako i BiH ostala bez još jednog mogućeg sudionika završnice.

Nakon 4 dana kvalitetnog nogometa, došlo je sunčano vrijeme za finala! Kako to bude kada su u pitanju izjednačene ekipe - lutrija jedanaesteraca nam je donijela nekoliko pobjednika u završnici! 5 zemalja, 34 momčadi u 52 selekcije - 116 utakmica na terenima u Tučepima, Baškoj vodi i Makarskoj ! U10, 12, i 14 su pokazale da se u regiji igra sve bolji i bolji nogomet. Gosti iz drugih država poput Slovenije, Bih, Crne gore, Albanije odmjeravale su snage sa prvoligašima , drugo i treće ligašima iz HNL-a što je pozitivno i dobro iskustvo za djecu ali i klubove, trenere! Pa smo tako imali dramu do posljednjeg zvižduka sudca u svim kategorijama :

U10 - Utakmica za treće mjesto ništa manje dramatična nego li finalna. Arbanasi i Zadar 0:3 za treće mjesto i još jedan pehar sa medaljama u vitrini Zadrana! Dok su za pobjednika Snage odmjerile ekipe Elektrona i Krškog A. U ovom srazu je zasluženu pobjedu odnijelo Krško A koje je nanizalo čak 7 pobjeda i to redom : NK Neretva, NK Pomak, te KF Olti, ŠF Bambinosi A pa onda i B ekipu, zatim Zadar u polufinalu i Elektron za vrlo uspješan turnir!

U12 -Kada se polufinalna i utakmica za 3.mjesto rješavaju jedanaestercima onda je svaka riječ o kvaliteti turnira - suvišna! U prvom polufinalnom susretu Hajduk je 2:0 slavio protiv NK Adriatica, dok su Elektron i Osijek putnika za finale birali udarcima sa bijele točke! Mirniji su bili slavonci i najveći pehar tražili preko Hajduka! Drama u utakmici za 3.mjesto!! Adriatic je gubio 1:0, da bi Elektron imao penal za 2:0 svega 5 minuta do kraja susreta. Međutim umjesto 2:0, lopta je sjela na vratnicu i ludnica na terenu! Adriatic krenuo na sve ili ništa da bi doslovce sa zviždukom sudca u posljednjoj sekundi susreta pogodili na 1:1. Udarac je bio iz kuta sa lijeve strane , svi igraći Adriatica zajedno sa svojim vratarom su bili pred vratima - lopta se kakoprcala u mreži - jedanaesterci ! Elektron će morati još malo poraditi na izvođenju jedanaesteraca jer su promašili cijela vrata, što se za njihovu igru ne može reći. Naime, ako ne najkvalitetnija onda jedan od dvije najkvalitetnije predstave na turniru pruzila je ekipa Elektrona, sa velikom agilnošću igrača što može biti pokazatelj i nekim našim ekipama. Finalni susret je Hajduk riješio u svoju korist 1:0 i tako Osijeku dao manji pehar i medalje srebrnog sjaja za uspomenu sa Makarska Cup-a 2017.g

I za kraj U14, od početka pa do kraj turnira samo je jedan ekipa imala toliku konstantu kvalitete i zasluženo podigla najveći pehar i najsjajnije medalje - NK Rijeka! U finalnom susretu su za protivnike imali "samozatajnu" Olimpiju kojoj je primarni cilj bio proći skupinu, ali po pokazanoj igri i skromnosti , ne bi bilo ne zasluženo da su ovaj put podigli i najveći pehar. Međutim za protivnika su imali zaista najbolju ekipu turnira i to je to! Rezultat od 2:0 za slavlje obiju momčadi - Rijeka zlato, Olimpija srebro!
U susretu za 3.mjesto - opet drama i opet Adriatic - i opet 1:1 u posljednjim sekundama i jedanaesterci ! Kao i u kategoriji U12 , igraći Adriatica su bili mirniji i precizniji ok KF Korriku, koji je također pokazao kvalitetan turnirski nogomet te im se veselimo već u listopadu na Malom Zmaju !

Pobjednici :

U10

1.mjesto NK Krško
2.mjesto FK Elektron
3.mjesto NK Zadar
4.mjesto NK Arbanasi

U12

1.mjesto HNK Hajduk
2.mjesto NK Osijek
3.mjesto NK Adriatic
4.mjesto FK Elektron

U14

1.mjesto NK Rijeka
2. mjesto NK Olimpija
3.mjesto NK Adriatic
4.mjesto KF 2 Korriku

Sve utakmice, rezultate i tablice možete pogledati na http://www.sportmakarska.com/nogometni-turniri/, dok će uskoro i na našem youtube kanalu https://www.youtube.com/channel/UCNk95t3aqd9mC4DdOMh1A7w biti zanimljive situacije sa terena !