Krizni sastanak zbog lopte: Svima ide na živce!

Sven-Goran Eriksson traži sazivanje sastanka na kojem bi se raspravljalo o Jabulaniju, kontroverznoj lopti kojom se igra Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Ovaj apel stigao je nakon što je niz svjetski uglednih vratara 'popljuvalo' glavni objekt nogometne igre.

Iker Casillas je loptu nazvao 'pokvarenom', a Gigi Buffon još ne može vjerovati da se 'tako lošom loptom igra jedan tako veliki turnir'.

Brazilski čuvar mreže Julio Cesar požalio se da se lopta takve kvalitete obično kupuje u supermarketu, a čileanski vratar Claudio Bravo da bi bila idealna za odbojku na pijesku, prenosi net.hr.

"Na svakoj utakmici ili šuterskom treningu možete se uvjeriti kako lopta ima čudnu putanju. Vratari definitivno nisu sretni. Možda je prekasno za ovo SP-u, ali ljudi zaduženi za natjecanje bi svakako morali raspravljati o tome", izjavio je Eriksson.

"Trebali bi poslušati primjedbe najboljih svjetskih vratara jer njima je najgore. Izbornici, igrači i tvrtka koja proizvodi ovu loptu (Adidas) trebaju sjesti za stol i porazgovarati o ovom problemu", dodao je aktualni izbornik Obale Bjelokosti.

U Adidasu, međutim, grčevito brane svoj proizvod i tvrde da su sve napravili prema napucima FIFA-e.

"Postoje stroga FIFA-ina pravila kakva lopta mora biti (težina, dimenzije, kvaliteta odskoka ovisno o temperaturi na terenu). Ne samo da naša lopta ispunjava sve te uvjete, nego ih u stvarnosti čak i nadmašuje", izjavili su predstavnici njemačke kompanije.

Net.hr