Krešimir Kordić: Zavaravanje je da današnji Zrinjski može do nekog trofeja

Navijači se sa sjetom prisjećaju nekih ne tako davnih vremena kada ih je svojim pogocima uveseljavao najefikasniji napadač u povijesti kluba Krešimir Kordić. Krešo je trenutno u inozmemstvu, a evo što za naš portal kaže o trenutnom stanju.

Gdje je sada Krešimir Kordić, to jeste kao ti teče karijera?

Trenutno sam  u Dac-u iz Dunajske Strede. To je nekih 40-ak km od Bratislave, tako da je i to, osim želje za minutažom glavni razlog zašto sam pristao otići na posudbu. Nije mi bilo lako otići, pogotovo što sam prošle godine u pohodu na duplu krunu bio standardan (kad sam bio zdrav) i imao sam  dobar status. Kada sam vidio  da kod novog trenera neću biti u prvom planu, a još k tomu mi ističe ugovor u zadnjim danima prijelaznog roka otišao na tromjesečnu posudbu.

Da li zadovoljan svojim statusom u novoj sredini?

Što se tiče statusa za sada sve je u redu. Propustio sam samo jednu utakmicu i to onu protiv Slovana koju nisam mogao igrati. Postigao sam jedan gol do sada, dijelom i zbog toga što sam prve četiri utakmice morao igrati iza napadača, na što nisam navikao i uz obrambene zadaće dosta sam udaljen od gola.

Znamo da pratiš sve što se dešava u i oko Zrinjskog, pa tvoj komentar oko toga?

Mislim da sam već prosle polusezone u jednom intervju rekao da Zrinjski nema tako dobru ekipu kao što se misli. Za mene je zavaravanje mišljenje da se može osvojiti jedan od trofeja. Dosta je tu igrača koji nemaju iskustva, nekolicina njih je provela jedan određeni period bez utakmica što je u današnje vrijeme pogotovo nezgodno jer sve više atletika dolazi do izražaja u nogometu. No, ne može se pobjeći od toga da ima dosta kvalitetnih mladih igrača, prije svih Miličevića, tako da na njima treba graditi budućnost Zrinjskog. Još moram istaći da su najveći problem oscilacije, koje su posebne vidljive u zadnjim utakmicama kao i širina igračkog kadra.

Legendama kluba je mjesto u klubu, a evo vidjeli smo kako je kapetan Maka Ivanković otišao iz kluba usprkos obećanjima. Kako djecu Zrinjskog vratiti u Zrinjski?

Što se toga tiče, mislim da bi se tamo moralo pronaći mjesta ne samo za Maku, već i za još neke jer su dali dosta toga za klub, a k tome  su dugo u nogometu i klub bi mogao od njih imati koristi više od bilo koga. Nadam se da će ljudi u klubu to shvatiti, i probati naći rješenje koje je prihvatljivo i za klub i za bivše nogometaše.

Zrinjski je poznat po napadačkoj igri, a sada Plemići daju golove na kapaljku. Navijači se sa sjetom sjećaju tebe i tvojih pogodaka. Mogu li ti navijači očekivati povratak svog idola u Zrinjski.

Moje klub je Zrinjski, i mislim da to ne trebam naglašavati. Bio sam u dvostrukoj ulozi, kao navijač i kao igrač tako da sam svaku situaciju dvostruko proživljavao, pa bila ona lijepa ili ružna. Na svu sreću bilo je puno više lijepih situacija, pa mi je bilo lakše. Što se tiče povratka u Zrinjski to trenutno nije realano iako mi ističe ugovor na ljeto prije svega jer mi se neke stvari u klubu ne sviđaju. No nadam da će se  i to promijeniti, pa da prije kraja karijere još koji put zaigram za Zrinjski što mi je velika želja.

Poruka navijačima i čitateljima našeg portala.

Navijačima mogu samo porucčti da budu onakvi kakvi su dosad bili, da budu ustrajni jer njihova ljubav je jača od svih prepreka. I na kraju želio bi ih sve pozdraviti i poželjeti da iducćh godina proslavljaju  trofeje i planiraju gostavanja  širom Europe (ali ne Azije,hehe) kao što su to nekad radili.

Hercegovina.info