Krešimir Kordić: Moramo odigrati brže, jednostavnije...

NK Široki Brijeg, St. Partick, Europska liga, NK Široki Brijeg, Krešimir Kordić

Domaći remi s Ircima nije bio očekivan. Kako je trener Bloudek priznao, iznenadio je i onako agilan i tehnički potkovan protivnik. Možda se to dogodilo zbog nedovoljne informiranosti o protivniku, možda zbog jednostavno lošeg dana koji su imali Širokobriježani, možda zbog nečeg trećeg, no rezultat prve utakmice glasi 1:1 i s njim su u prednosti - Irci. Može St. Patrick's dalje proći i s 0:0 u Dublinu, no u Širokom se ne bi smjeli obazirati na što je njihov trener Liam Buckley nakon prve utakmice na Pecari izjavio da će u uzvratu ići na pobjedu i igrati tvoreno - Široki jednostavno mora zabiti. Samo na taj način može se razmišljati o eventualnom prolasku u 3. pretkolo Europske lige u kojem po prvi put čeka - klub iz Liga petice, Hannover. Što Široki može napraviti u uzvratu upitali smo pojačanje u napadu, Krešimira Kordića. U prvoj je utakmici dobio 35 minuta, unutar kojih se nije uspio naći u izglednoj situaciji...

- Teško je bilo otvoreno im zaprijetiti nakon što smo u 42. minuti utakmice ostali s igračem manje, ali sveukupno gledajući, iako se ne bih miješao u posao trenera, mislim da bi trebali ubrzati igru. Vidjeli smo kako su oni to odigrali kod gola. U današnjem se nogometu zapravo rijetko zabija iz nekih izgrađenih akcija, trebamo pokušati iskoristiti svaku njihovu pogrešku, istrčati kontre, maksimalno pojednostaviti način dolaska do gola, rekao je.
Cilj ne treba ni ponavljati, Kordić je, kao i svi u momčadi, fokusiran samo na treće pretkolo.

- Da, idemo tamo s jednim ciljem, pokušati izboriti nastavak natjecanja. Svi koji su vidjeli prvu utakmicu, mogli su se uvjeriti u to da St. Patrick's nije neka posebno jaka ekipa, međutim, organizirani su, tu leži njihova najveća snaga.
Nada se Kordić da Svece pomalo stiže i umor, odavno su u pogonu, a za pobjedu ne znaju pet susreta za redom. Široki je u totalno drukčijoj situaciji...
- Pa nadam se da je tako. Oni su već duže vrijeme u natjecateljskom ritmu i to se sigurno osjeti, dok smo mi tek na početku i po pitanju spremnosti možemo ići samo prema gore.

Pomoglo bi i njegovu slučaju da nije bilo ozljede koja ga je usporila, no Krešimir vjeruje da je to vrijeme iza njega.
- Nezgodna je to ozljeda, ta prednja loža. Par tjedana nisam mogao trenirati puni intenzitetom, sedam-osam dana uopće nisam trenirao. Nadam se da to sada ide na bolje, vidjet ćemo.
Hoće li se za razliku od prvog susreta, u Dublinu naći u startnoj postavi, odluka je koju ostavlja treneru, no jasno da se nada da će tako biti: Uvježbavali smo nekoliko različitih varijanti, vidjet ćemo za koju će se trener odlučiti. U svakom slučaju, nadam se da će biti dobitna.

Na pogodak u Europi čeka tri godine

Kordić je ime u bh. nogometu napravio igrajući za Zrinjski, čiji je najbolji strijelac u povijesti kluba, a Mostarac je u dresu Plemića ostavio traga i u Europi. Zabio je tako dva pogotka u utakmicama pod okriljem UEFA-e, jedan malteškom Marsaxlokku, drugi klubu koji ga je nedugo nakon međusobnog sraza u Mostaru i kupio, Slovanu iz Bratislave. Od tog su pogotka prošle tri godine, tako da bi zabiti u Irskoj Kordiću značilo puno više od lopte koja se koprca u mreži - prekinuo bi golgeterski post u međunarodnim utakmicama, a i ponovno zabio nakon posljednjeg pogotka u službenim utakmicama uopće - bilo je to u ožujku, kada je u dresu slovačkog drugoligaša DAC-a zabio s bijele točke.

Svece sustiže umor, Buckley nije zabrinut

U St. Patrick'su, bez obzira na niz od pet susreta zaredom bez pobjede, nema panike. Trener Liam Buckley svojim igračima nije puno zamjerio ni na gostujućem remiju kod UCD-a, posljednje momčadi irskog prvenstva protiv koje se očekivao trobod.
- Igračima ne mogu zamjeriti ništa, trudili su se. Prethodno su u Širokom Brijegu dali sve od sebe, odigrali odlučnu partiju za 1:1. Jasno, ovakvo smo što i očekivali, ipak smo već puna tri tjedna u ritmu četvrtak - nedjelja, to se jednostavno moralo odraziti na spremnost igrača, rekao je.
Znači li ovo da Svece pomalo sustiže i umor nakon su u prvenstvu i Europi odigrali ukupno 20 utakmica? Moguće. Širokobriježani se svakako nadaju da je to slučaj.