Krešimir Kordić:Ja sam želio u Zrinjski, Zrinjski je želio mene

Naravno, 32-godišnjeg napadača ne treba posebno predstavljati, tako da smo razgovor odmah krenuli od očekivanja s kojim se vraća u klub u kojem je proveo najveći dio karijere.
- Očekivanja su velika. Želim pomoći Zrinjskom u ostvarivanju zacrtanih ciljeva, želim svojim iskustvom pomoći mladim igračima u sazrijevanju, želim biti od pomoći stručnom stožeru, ljudima iz kluba...O završetku karijere još ne razmišljam, ali naravno kako vjerujem kako više neću odlaziti, odnosno kako ću u Zrinjskom završiti karijeru, govori Kordić.
Od dresa Širokog Brijega se oprostio neslavno, suspenzijom u završnici sezone, ali na tu temu nije se želi vraćati.
- Nemam se zašto pravdati. Mirno spavam. Široki Brijeg jako poštujem i svom bivšem klubu želim puno uspjeha u budućnosti.
S klupskim rukovodstvom Zrinjskog brzo je postigao dogovor.
- Ja sam želio u Zrinjski, Zrinjski je želio mene, a kada je tako, onda je jasno kako je dogovor postignut već nakon jednog razgovora.
U Zrinjski se prvi put vratio 2004., drugi put 2008., a treći put se vraća 2014. godine. Zanimljivo, Plemići su u prvim sezonama nakon njegovog povratka uvijek osvajali titule, a ako je suditi prema tome...
- Sa Zrinjskim sam već osvojio dva naslova i bio bih jako sretan kada bih dao doprinos u osvajanju i treće titule. Naravno, neće bit lako obraniti naslov prvaka, jer završiti na prvom mjesto nije nimalo lako, ali Zrinjski je to uspio već tri puta.
Kordić, jasno, vrlo dobro zna gdje dolazi, tako da problema s prilagodbom neće imati.

- Poznajem ljude iz kluba, stručnog stožera, praktički znam i sve igrače...Momčad je vrlo dobra, uostalom, vraćam se u klub koji je osvojio naslov prvaka.
Konkurencija bi mu trebali biti Stevo Nikolić, najavljen je i povratak Nebojše Popovića, spominje se i jedan brzanac...

- Svi mi ćemo biti u službi momčadi. Nikad svoj učinak nisam stavljao ispred rezultata kluba, a sigurno neću ni sada kada sam potpuno sazrio. Od prvog dana priprema ću se boriti kako bih igrao, a ako netko drugi bude u prednosti, neće mi biti problem svoju priliku čekati s klupe, zaključio je Kordić.

Slovan bi bio dobar ždrijeb

Za tri tjedna Zrinjski će saznati protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka, a jedan od potencijalnih je i Slovan, slovački prvak protiv kojeg su Mostarci igrali 2009., ali i klub čiji je član od 2010. do 2012. bio Kordić.
- Slovan je opet dobar, ali mislim da bi to bio dobar ždrijeb, jer možemo dobiti i puno jače protivnike. Ipak, možemo i slabije. U svakom slučaju, tražit ćemo prolaz dalje, bez obzira tko bio s druge strane, izjavio je Kordić.

158
Sa 70 pogodaka Krešimir Kordić najbolji je strijelac Zrinjskog u povijesti, a sa 158 službenih nastupa gleda u leđa Veliboru Đuriću (170), Mladenu Žižoviću (170), Mariju Ivankoviću (177), Igoru Žuržinovu (182) i Marinu Aničiću (185)

Dnevni list