Krešimir Kordić: Irtysh nam nije nepoznanica, očekuju nas tvrde utakmice

Protivnik im je kazahstanski Irtysh iz Pavlodara, koji je senzacionalno u prvom pretkolu Europske lige izbacio favorizirani Levski iz Sofije.

U daleki Kazahstan Širokobriježani su stigli u srijedu jutro, te u poslijepodnevnim satima odradili i trening na umjetnoj travi Central stadiona na kojem će u istom terminu odigrati i prvi susret drugog pretkola. Iako je sportskoj javnosti Irtysh potpuna nepoznanica, naš sugovornik i prvi 'špic' Širokog Brijega Krešimir Kordić tvrdi kako su ih dobro iskautirali i da su spremni ostvariti pozitivan rezultat pred uzvrat na Pecari.

- Irtysh nam nije nepoznanica. Osobno sam gledao utakmicu sa Levskim i vidio da su čvrsta momčad, što su i pokazali u dvije utakmice. Iako je Levski individualno kvalitetnija momčad, to im na kraju nije bilo dovoljno protiv radišne momčadi Pavlodara. Mislim da i nas očekuje isto, dvije tvrde utakmice iz kojih ćemo, nadam se, na kraju mi izaći kao pobjednici, kazao je za ABCportal Krešimir Kordić u kojeg navijači Širokog Brijega očekuju da postigne pogodak na gostovanju koji bi u uzvratu uvećao šanse klubu s Pecare.

Nakon odlične i efikasne proljetne polusezone u Širokom Brijegu, Kordić je nastavio s dobrim izdanjima i pogocima i u pripremama pred prvi europski ispit, te je baš kao i igrajući za Zrinjski, vrlo brzo postao jedan od najomiljenijih igrača širokobriješke publike i navijača Škripara.

- Općenito sam zadovoljan igrama u dresu Širokog Brijega. Znam da prvu polusezonu nisam ispunio očekivanja, čemu je malo kumovala i ozljeda, ali vjerovao sam u svoje kvalitete i radeći naporno znao da ljepši dani moraju doći. To se i pokazalo. Dosta pogodaka sam postigao u karijeri kroz nacionalna i europska natjecanja tako da preko noći nisam mogao zaboraviti igrati i zabijati. Gdje god dođem igrati želim da navijači i uprava budu zadovoljni mojim igrama i da im pokažem da nisu pogriješili što su me doveli, poručio je ovaj vrsni strijelac koji je nerijetko svojim pogocima znao rješavati utakmice igrajući za Zrinjski, Hrvatski Dragovoljac, Zadar, Posušje, te najjači slovački klub Slovan iz Bratislave i DAC iz Dunajske Strede.

Kao rođeni Mostarac i dijete Zrinjskog, Kordić prati rad svoga matičnog kluba i njegove nastupe u Europi. U našem razgovoru osvrnuo se i na prilike Zrinjskog i Sarajeva u drugom pretkolu Europske lige nakon što su se obje momčadi namučile sa slabašnim protivnicima u prvom pretkolu.

- Moje je mišljenje da je Sarajevo imalo najbolji ždrijeb i da su favoriti protiv albanskog Kukesija. Što se tiče Zrinjskog, nadam se da će uspjeti preskočiti Bugare, što bi mi bilo veoma drago. Obje momčadi su vidjele da se danas protiv svakoga treba namučiti i da kvaliteta na papiru ne znaci ništa. To im može biti putokaz da dadnu sve od sebe u utakmicama protiv jačih klubova, naglasio je Kordić u našem razgovoru.

abcportal.info