Krenuo najinteresantniji premierligaški karavan

zrinjski sarajevo
Jučer su u okviru 1. kola odigrane 3 utakmice, a novi premierligaš Mladost Doboj Kakanj gostovao je u Prijedoru kod Rudara te je doživio poraz od 3:0. Golove za Rudar postigli su Radoja u 6. minuti te nekadašnji veznjak mostarskog Zrinjskog Arežina koji je postigao dva gola.

U drugoj utakmici ovoga kola Radnik iz Bijeljine slavio je minimalnim rezultatom od 1:0 protiv Viteza. Gol je postigao Laziću 63. minuti utakmice, dok su u trećoj utakmici ovoga kola snage odmjerili u Zenici Čelik i Sloboda iz Tuzle. Utakmica je završila 1:0 za Čelik, a gol je postigao Karić u 13. minuti utakmice.

Danas se sastaju: Slavija - Velež, Zrinjski - Olimpic, Borac - Željezničar, Travnik - Široki Brijeg, dok u ponedjeljak u Travniku igraju Sarajevo kao domaćin i Drina iz Zvornika.

Titulu prvaka brani Sarajevo koje možemo slobodno okarakterizirati kao i klub sa najvećim šansama da osvojio i ovogodišnju titulu prvaka. Sarajevo je klub koji je u ovom prijelaznom roku bio izuzetno aktivan. Na Koševu su između ostalog stigla za naše uvijete dva vrhunska stopera, Barbarić i Stepanov, te dva provjerena premijerligaška igrača Bekić i Hebibović, dok su bordo tim napustili Delač i Bilbija pa stoga se Sarajevo i nameće kao klub koji bi mogao "vrlo lako" obraniti titulu prvaka.

Ovo "vrlo lako" smo namjerno stavili pod navodnike jer iako igrački kadar Sarajeva je dosta dobar igrači se dosta muče na takozvanim malim utakmicama a tijekom protekloga prvenstva mnogi klubovi su imali i dosta primjedbi na suđenje tvrdeći da suci nogometašima Sarajeva dosta pomažu u osvajanju bodova.

Najveći konkurent Sarajevu je momčad mostarskog Zrinjskog. Klub koji je uz Željezničar jedini tri puta osvajao državno prvenstvo napravio je odličan posao u prijelaznom roku. Iako je ostao bez iskusnih Dujkovića i Crnova, klub iz Mostara se pojačao sa Zakarićem koji je stigao iz Širokog Brijega, Jasminom Mešanovićem i Nevenom Laštrom iz Osijeka te sa provjerenim premierligaškim nogometašima Milošom Filipovićem i Milošom Žeravicom. Uz prošlogodišnji kadar koji je dosta dobar ekipa Vinka Marinovića se može nadati preuzimanju titule od Sarajeva.

Iza Mostaraca za naslov prvaka kandidira i Željezničar koji trenutno odlično nastupa u kvalifikacijama Europske lige. Ekipa Željezničara je dosta mlada pojačana sa dva ovogodišnja pojačanja Jovana Blagojevića i Jocu Stokića. Trener Milomir Odović odlično je postavio momčad tako da će Željezničar igrati također izuzetno važno ulogu u sezoni koja je jučer počela.

Iza ove tri ekipe smjestili smo momčad Širokog Brijega koju nikada ne smijemo otpisati. Iako im je prošla sezona možemo slobodno napisati propala jer nisu izašli ni u jedno europsko natjecanje, a ostali su i bez nekoliko važnih igrača klub sa Širokog Brijega uvijek ima odličan igrački kadar koji uvijek "puca" na sam vrh.

Ove četiri ekipe već godinama važe kao velika četvorka nogometa u Bosni i Hercegovini te smo ih s razlogom svrstali i ove sezone u sam vrh. Uz njih trebamo izdvojiti i Olimpic iz Sarajeva koji iz godine u godinu igra odlično, a prošle sezone su to potvrdili i osvajanjem Kupa Bosne i Hercegovine. Ostali klubovi manje više borit će se za mjesta koja neće voditi u niži rang. Za mjesta od 5. do 10. će se voditi sigurno grčevita borba.

HERCEGOVINA.info