Kovačić u Chelseaju za 45 milijuna eura

chelsea
chelsea

Poznato je da je Chelsea u problemu, ne smije dovoditi igrače u sljedeća dva prijelazna roka, no kako je Mateo Kovačić bio registriran kao nogometaš "Bluesa" londonski klub smio ga je otkupiti od Reala, što je i uradio, potvrdivši danas transfer na društvenim mrežama.

Hrvatski reprezentativac potpisao je petogodišnji ugovor, a otkup Realu je negdje između 40 i 50 milijuna eura, što ga u svakom slučaju čini dosad najvećim transferom nekog hrvatskog nogometaša. Kovačić je srušio vlastiti rekord od 28 milijuna eura, koliko ga je Kraljevski klub platio Interu u kolovozu 2015. godine, piše Hrt.hr

- Zaista sam uživao u prošloj sezoni koju sam odradio na posudbi u Chelseaju. Osjećam se jako ugodno u klubu, odgovaraju mi London i Premier liga. Jako sam sretan što sam dobio priliku postati punopravni član Chelseaja. Uspješna sezona je iza nas, osvojili smo Europa ligu i nadam se da mogu pridonijeti novim klupskim uspjesima u godinama koje slijede, rekao je Mateo.

Na Kovačićev stalni dolazak osvrnula se i Chelseajeva direktorica Marina Granovskaia.

- Mateo je tijekom prošle sezone dokazao koliko je uspješan i ostvaren nogometaš i drago nam je što ostaje u Chelseaju za stalno. Iskusan je nogometaš s puno utakmica na klupskoj, ali i reprezentativnoj sceni i sigurni smo da će biti uspješan u dresu Chelseaja u narednih pet godina, rekla je.

Bivši nogometaš Dinama prošle je sezone skupio čak 51 nastup za Chelsea, od čega je 36 puta startao u početnoj postavi. Primarno je igrao na lijevoj strani veznog reda u Sarrijevoj formaciji 4-3-3./HMS/