Kovač odgovorio onima koji traže njegovu smjenu

Mediji naveliko nagađaju da bi ga eventualni neuspjeh u utorak protiv Benfice u Ligi prvaka mogao stajati smjene, ali hrvatski strateg ne vidi situaciju uopće tako dramatičnom ili barem to ne pokazuje.

Svjestan je da bi mu pobjeda protiv portugalske momčadi mogla kupiti još vremena, pogotovo ako Ajax kiksa i bavarska momčad osigura prvo mjesto u skupini.

- Borac sam. Predaja nikad za mene nije bila opcija. Oduvijek se borim i gledam naprijed - odgovorio je kritičarima Kovač, kojega je u subotu 3:3 remi protiv Fortune Düsseldorf stajao mnogo gnjeva.

Dapače, tog su poslijepodneva navijači preplavili Twitter sa zahtjevima za njegovom smjenom, što je dovelo i upravu u vrlo neugodnu situaciju unatoč tome što se donedavno klela da mu je radno mjesto sigurno.

Svjetski mediji su također naveli da su mu čenici već pronašli zamjenu u Arseneu Wengeru ili Zinedineu Zidaneu, u stratezima s više iskustva, kako u elitnim natjecanjima, tako i u nošenju s brojnim ćudljivim zvijezdama u svlačionici.

- Očekujem od svojih igrača da će sutra dati sve od sebe, a i uvjeren sam da hoće. Jasno mi je da moramo pobijediti Benficu, pa ću u duhu toga pripremiti momčad - zaključio je priču hrvatski strateg, o čijem se škakljivom odnosu s pojedinim igračima također pisalo posljednjih tjedana.

vecernji.ba