Korupcija i FIFA: Nijemci upleteni u skandal

FIFA
Njemački nogometni savez (DFB) priznao je u petak da je u travnju 2005. FIFA-i isplaćeno 6.7 milijuna eura, ali ističe kako taj iznos nema ništa s dodjeljivanjem organizacije svjetskog nogometnog prvenstva 2006. Njemačkoj.

DFB je u svom priopćenju objavljenom u petak pojasnio da je ta isplata otkrivena prilikom jedne interne istrage pokrenute posljednjih nekoliko mjeseci o dodjeljivanju domaćinstva SP 2006., a u svjetlu skandala koji potresaju FIFA-u.

Provjerom je "DFB utvrdio da je isplata 6.7 milijuna eura izvedena prema FIFA-i u travnju 2005. i da je to iznos koji je mogao biti iskorišten za nešto drugo a ne za inicijalni cilj (kulturni program FIFA-e)", objašnjava Njemački nogometni savez.

"Isplata nema veze s dodjelom organizacije SP-a 2006. što se dogodilo pet godina prije toga", ističu Nijemci, napominjući kako interna istraga "nije dokaz o nepravilnostima".

DFB u priopćenju navodi i kako je njegov "predsjednik naredio ljetos internu istragu te uzimanje pomoći vanjskih pravnih suradnika kako bi se vidjelo može se novac vratiti".

Savez dodaje i da "konačnog rezultata interne istrage još nema jer se kontrole nastavljaju i treba ih preispitati kontrolno povjerenstvo".