Komentari Livančića izvučeni su iz konteksta i zloupotrijebljeni

livancic
Livančić je na provokacije da mu je umjesto za mladu reprezentaciju BiH bilo bolje igrati za rodne Šantiće nespretno odgovorio da nastupa zbog interesa što mu je tada uzeto za zlo. Tim povodom sastala se uprava NK Vitez kako bi razmotrila što je u pitanju i obavila razgovor s Livančićem.

Iz kluba su se potom oglasili i priopćenjem za javnost, napominjući kako je NK Vitez jedna zdrava sportska sredina, otvorena za sve igrače, bez obzira na naciju, koji su selektirani isključivo na osnovu svojih igračkih i ljudskih kvaliteta, što je kroz svoj rad i protekle sezone pokazao i dokazao, te da će u tome i u daljnjem radu ustrajati, ne omalovažavajući svoj identitet i subjektivitet kluba.

- Poznavajući Livančića, koji godinama srčano brani boje našeg kluba, a svojevremeno i mlade reprezentacije BiH, odgovorno tvrdimo kako je riječ o nogometašu i osobi čije su moralne i sve druge kvalitete neupitne. Usprkos činjenici kako pojedinci komentare na Facebooku tumače proizvoljno, želimo naglasiti kako je zlonamjerno i vrlo opasno kreirati zaključke na osnovu komentara izvučenih iz konteksta. Posebno ističemo kako Livančić ne može biti odgovoran za komentare drugih osoba.

Ono što se spočitava u njegovim komentarima je apsolutno pogrešno interpretirano i izvučeno iz konteksta. Smatramo kako je Livančić u ovom slučaju žrtva, pojasnili smo mu, a to ćemo na početku priprema učiniti i s ostalim igračima, kako apsolutno mora biti svjestan činjenice da je javna osoba i da u skladu s tim mora voditi računa da se istupi na društvenim mrežama i generalno u javnosti gledaju pod povećalom, te ne smije dati povoda da se pogrešno tumače - kažu iz NK Vitez.

Na napise u medijima i sporne komentare osvrnuo se i mladi Livančić, jedini igrač Viteza koji je u produženoj jesenskoj sezoni igrao na svim utakmicama i imao najveću minutažu.

- Interna šala vezana za Šantiće, mjestu u kojem živim i čiji se klub natječe u drugoj županijskoj ligi, zbilja nema veze s podcjenjivanjem BiH. Također, zaključci kako sam BiH izabrao isključivo zbog interesa apsolutno ne stoje, to mogu potvrditi svi koji me poznaju, posebno moji suigrači. Moja greška je, što sam ne vodeći računa kako će se protumačiti moj komentar, samo kurtoazno pokušao zaustaviti daljnju diskusiju. Žao mi je što se sve pogrešno protumačilo i ovim putem se još jednom ispričavam svima zbog pogrešno protumačenih mojih komentara. Znam da godine nisu opravdanje, ali sa 19 godina bio sam na početku svoje profesionalne karijere i sasvim sigurno nisam bio ni približno svjestan kako se moja šala može protumačiti na ovakav način - kazao je Livančić.

Na kraju su iz uprave Vitezova postavili pitanje kako je vrlo neobično da se ova informacija plasira u javnost pred početak nastavka prvenstva.

- Usprkos tajmingu objave ove informacije na komentare koji su plasirani prije gotovo dvije godine, dubokog smo uvjerenja kako pogrešno interpretiranje komentara našeg mladog igrača nema skrivene namjere narušiti njegovu karijeru, jer se radi o jednom od najperspektivnijih mladih igrača Premijer lige, kao ni destabilizirati NK Vitez u nastavku najneizvjesnije sezone kada se klub nalazi na poziciji koja nam garantira opstanak u društvu najboljih - zaključuje se u priopćenju NK Vitez.