Kome smetaju Vatreni u Mostaru?

Uvodna rečenica tiče se gostovanja Hrvatske nogometne reprezentacije u Mostaru i utakmica sa HŠK Zrinjski. Naš portal je prvi objavio informaciju o utakmici koja je i prije samog odigravanja izazvala veliku pozornost u Hercegovini, ali i puno šire na ovim prostorima. Sve bi bilo kako i treba biti da se nakon objave vijesti o gostovanju Vatrenih nisu pojavili dušebrižnici koji su na svaki način htjeli omalovažiti jedan sportski spektakl.  Pojedini mediji su tako počeli plasirati dezinformacije u javnost koji nemaju veze sa zdravom pameću.  Počelo se sa bezazlenim najavama kako to neće biti spektakl jer za Vatrene neće nastupiti Modrić i Mandžukić. Nastavilo se sa pričama o opstrukciji od strane NS BiH, a sve je kulminiralo pričama o nekakvoj političkoj pozadini cijele priče. Za kraj su nam spakovali bombu o netrepeljivosti Mostara i Širokog Brijega. Sve to sliči na dobro izrežiranu kampanju od strane zloglasnih obavještajnih agencija iz bivše države koja se zahuktava što se termin utakmice bliži.

Utakmica će se na kraju  odigrati kao što je i najavljeno. Hrvatski puk i navijači za to trebaju biti najviše zahvalni izborniku Igoru Štimcu koji će prvo Vatrene dovesti u Međugorje, a zatim na čelu sa njima izaći pred prepuni stadion HŠK Zrinjski u Mostaru. Bit će to spektakl o kome će se pričati godinama, i koji će ostati zapisan u športskoj povijesti Mostara i BiH. Ne događa se svaki dan da na našim prostorima gostuje četvrta nogometna sila svijeta.

Znaju dobro paćenici i plaćenici iz gornjg dijela teksta da ne mogu utakmicu otakazati. Njima je ionako samo cilj podići tenzije u gradu na Neretvi i u Hercegovini, te tako još jednom pokazati svijetu da je Mostar samo grad slučaj u kome se ne može normalno organizirati jedna velika utakmica. I ono što je istovremeno smiješno i žalosno jeste da će autori tekstova u kojim se stvaraju tenzije 01. lipnja biti na stadionu pod Bijelim Brijegom i pravit se kao da sve ovo njih nimalo ne tiče.

Mostar,  Zrinjski i Hercegovina  će biti spremni za Vatrene i sa dobrodošlicom će dočekati  nogometne velemajstore u kockastom. Neka pati koga smeta...

HERCEGOVINA.info