Kolumbijci opljačkani u Južnoj Africi

Iako kolumbijska vrsta nije izborila nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, ondje je doputovala početkom tjedna kako bi se spremila za prijateljsku utakmicu s domaćinom svjetske smotre na svečanom otvaranju Soccer Cityja (odigrana u četvrtak, 2-1 pobjeda Južnoafričke Republike, op.a.), stadiona na kojem će biti odigrane otvarajuća i finalna utakmica turnira.

Prema riječima glasnogovornika lokalne policije Eugenea Oppermana, kolumbijske su reprezentativce opljačkala dvojica hotelskih zaposlenika, koji su "počistili" njihove hotelske sobe dok su oni bili na treningu. Zasad nije poznato koliko su novca uzeli, ali obojica su uhićeni.

Incident se dogodio u hotelu s pet zvjezdica u predgrađu Johannesburga, istom hotelu u kojem će biti smještena slovenska reprezentacija tijekom Mundijala.

Podsjećamo da Kolumbija nije jedina reprezentacija koja je opljačkana tijekom boravka na južnoafričkom tlu; prošle je godine tijekom Kupa konfederacija istu sudbinu doživjela i egipatska izabrana vrsta.

sportal.hr