Koliko su Mostarci spremni (ili nisu) za Akademiju – otkrit će Mura

Stadion HŠK Zrinjski, hari vukas, HŠK Zrinjski, prva prozivka, hari vukas, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, Stadion HŠK Zrinjski, hari vukas, Stadion HŠK Zrinjski, hari vukas, HŠK Zrinjski, akademija pandev, Stadion HŠK Zrinjski
Za konačno ohrabrenje uoči gostovanja u Makedoniji, ostao je još duel kontra Mure.
Možda je i bolje da je u drugoj od tri provjere uoči novog izlaska na europsku scenu došao poraz. Poraz 1:2 od Intera u Zaprešiću koji se nadovezao na uvjerljiv 5:1 trijumf protiv slovenskog drugoligaša Krškog. Prizemljenje je, rekli bismo, došlo u pravom trenutku - prije generalke za Akademiju Pandev u 1. kolu kvalifikacija za Europsku ligu.
- Bilo je odličnih stvari, ali i onih koje nisu bile dobre. Sve ćemo dobro analizirati, rekao je nakon Intera trener Hari Vukas.
- Možemo biti zadovoljni prvim poluvremenom, ali treba znati i to da smo u napornom ritmu treninga, dodao je bek Dario Rugašević.

Nova postava, isti sustav

Pitali smo se nakon Krškog, hoće li Vukas ostati kod 4-3-2-1 sustava i kontra Intera - dobili potvrdan odgovor. Startali su Soldo, Kadušić, Jakovljević, Barbarić, Rugašević, Rustemović, Šovšić, Čurjurić, Mandić, Govedarica i Hadžić - nije to bila postava koja je krenula protiv Krškog, no neka su druga pitanja iskočila. Od prve minute nastavka na terenu su se našli Gojković (Barbarić), Barišić (Kadušić), Čirjak (Šovšić) i Lendrić (Hadžić), dok je u završnici prvog dijela umjesto Govedarice (crveni karton) ušao Bencun. Do kraja su priliku još dobili Topolović (Soldo), Čeliković (Jakovljević) Krešić (Rugašević), Savić (Rustemović), Pezer (Čurjurić) i Stanić (Mandić).
Samo po sebi postavilo se sljedeće pitanje - je startna postava protiv Intera možda ona s kojom Vukas namjerava udariti na Makedonce 11. srpnja u Skoplju? Planira li ipak udarni tim drukčije skrojiti, primjerice sa napadačem Ivan Lendrićem? Otkrit će Mura u srijedu.

Remi Akademije s Bugarima

Pet golova u prvoj i jedan, s penala, u drugoj. Oprečan učinak, ali barem je Zrinjski u te obje provjere pronašao put do mreže rivala. I barem je iskorišten penal - a protiv Krškog su promašena čak dva!
To su oni šturi, očiti podaci, no kako Zrinjski trenutno kotira sa svojim šansama protiv Akademije, u ovom trenutku možemo samo nagađati, ili se dati u usporedbe tipa - što su Makedonci radili ovog ljeta, a što Mostarci? Makedonci su već odigrali šest utakmica. Počeli su pobjedom nad Lokomotivom iz Plovdiva (1:0), u drugoj su utakmici dobili i njihove zemljake, ekipu Beroe (2:0), nakon čega ih je s 3:2 savladala Slavia iz Sofije. Kontra Academice Clinceni nije bilo pobjednika (1:1), Teuta iz Drača bila je bolja s 4:1. U subotu se s druge strane travnjaka našao bugarski klub Vitosha Bistritsa, golova nije bilo.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]