Kojim će igračima skraćeno proljeće oduzeti status Plemića

Zrinjski-Željo

Ali već sada zanimljivo je pročešljati ugovore igrača i pokušati predvidjeti promjene koje će kadar doživjeti na ljeto. Nekoliko iskusnih igrača moglo bi krenuti prema izlaznim vratima, nekima ističe i posudba, a kao i uvijek, ima i onih koji su malo ili nimalo igrali.

Pod Bijelim brijegom pokušavaju što je više moguće planirati unaprijed. Odatle i izbalansiran kadar, odatle ponovno granitno čvrsta obrana, to je razlog zbog kojeg se Zrinjski iznova i iznova bori za naslov.

Pokušat ćemo stoga ući u glave čelništva koje će i na kraju nadolazećeg, skraćenog proljeća imati pune ruke posla s kadrom. Možda ne treba očekivati neke drastične promjene, Uprava sigurno želi izbjeći neugodna iznenađenja, ali odlazaka će sigurno biti..., a neke već sada možemo najaviti.

Nekoliko je imena čiji ugovori ističu na ljeto. Prvi među njima vratar je Krešimir Bandić. Iako je jesen proveo u sjeni Gorana Karačića i Filipa Lončarića, Zrinjski ga se vjerojatno neće odreći.

Da, imaju Plemići pod ugovorom i Nikolu Vasilja koji je na posudbi u Branitelju, ali 20-godišnjem Bandiću bi vrlo lako mogao biti ponuđeno produljenje. U zadnjoj liniji su trojica koji će na ljeto morati rješavati status.

Stoper Neven Laštro se itekako dokazao - u paru s Danijelom Graovcem protivnicima je dozvolio samo sedam pogodaka, što je samo po sebi dovoljno za zaključak da će mu Mostarci ponuditi produljenje. Isto je i sa desnim bekom Zvonimirom Blaićem, dok Ivo Zlatić nije igrao, a uz to je i operirao koljeno.

U vezi je također nekoliko upitnika. Oliver Petrak je igrač koji Zrinjskom treba, pa je za očekivati nastavak suradnje..., naravno, ukoliko ne dođe do transfera, što je uostalom primjenjivo na gotovo kompletan kadar.

Iako je i dalje koristan, Vučina Šćepanović je već u godinama - 33 su mu. Jesenas je redovito korišten, no pitanje je kakva će situacija biti u dvanaest preostalih kola. U napadu je još jedan iskusni igrač nad čijom je budućnošću sa Zrinjskim upitnik. Riječ je trećem strijelcu Premijer lige svih vremena, Krešimiru Kordiću, koji je jesenas jako malo igrao, a i kada bi dobio minutažu - dojam nije bio zadovoljavajući.

Goran Zakarić je poseban slučaj..., jer riječ je o posuđenom igraču koji je do 2018. godine ugovorno vezan sa zagrebačkim Dinamom. Posudba mu ističe na kraju sezone, a naravno da je Dinamo taj koji će odlučiti što i kako nakon toga.

Uprava će, jasno, situaciju sa spomenutim igračima procijeniti na kraju sezone, no za neke je sudbina vjerojatno već sada zapečaćena. Isto tako, vjerojatno je čelništvo nešto i naučilo i iz slučaja "Crnov" - Mostarci su se prošle sezone podugo navlačili s krilnim napadačem koji se dugo premišljao, da bi na kraju digao sidro. Za očekivati je da će oni koji se u Zrinjskom pitaju, ovog puta ipak biti odlučniji...

I Marinoviću ističe ugovor

Kada je u ožujku prošle godine sjeo na klupu Zrinjskog, Vinko Marinović je potpisao ugovor koji mu ističe - ovog ljeta. Sa igračima je lakše procijeniti situaciju - igraju, ne igraju, dobri su, loši su.

No, s trenerima je drukčije, mada i njihovu sudbinu determiniraju jasni parametri. U slučaju Marinovića, posljednju će riječ dati nadolazeće proljeće - rezultati. U slučaju da budu zadovoljavajući, nema sumnje da će mu biti ponuđeno produljenje...

I Celje na Istria Winter Cupu

Prozivka je zakazana za 12. siječnja, a udarni dio priprema bit će odrađen u Istri. Zrinjski će na 6. izdanju Istria Winter Cupa braniti prošlogodišnji naslov, a za sada je poznat samo još jedan sudionik - slovensko Celje.

Još sedam sudionika koji će se natjecati u dvije skupine obznanit će organizator turnira u Umagu i Novigradu, na rasporedu od 31. siječnja do 7. veljače.

Dnevni list