FOTO  Koja je tajna uspjeha Škole nogometa AS Međugorje

Škola nogometa AS Međugorje

Već duže vremena Škola nogometa AS iz Međugorja svojim uspjesima koje redaju jednoga za drugim, skreće pažnju na sebe. Posljednji u nizu je onaj u Čitluku kada su mladi nogometaši pod vodstvom trenera Mladena Pervana i Danijela Bajkuše osvojili 6. memorijal "Ante Erić" gdje je i njihov mladi nogometaš Noa Tadić bio proglašen za najboljeg igrača turnira. 

Niz uspjeha koje bilježi ova relativno nova škola nogometa bila je povod našega posjeta istoj. Sinoć smo ih posjetili u njihovom trening kampu Horizonti mira u Zvirovićima, gdje se nalaze jedan teren manjih dimenzija s umjetnom travom, te dvorana.

Dočekao nas jedan od trenera Mladen Pervan. S ponosom nam je prvo pokazao klupske vitrine.

-Pogledajte sve ovo osvojeno je u godinu i pol dana našega rada, kaže Pervan za Hercegovina.info. 

Škola nogometa AS Međugorje

I zaista vitrine kojih se nebi postidjele ni omladinske škole puno jačih klubova, od ove koja je nastala 2018. godine.

-Škola nogometa As nastala 2018. godine. Danas ona broji 90 dječaka u četiri uzrasta. Imamo limače, zagiće, te mlađe i starije pionire.

Brojni su uspjesi zabilježeni od osnutka, koji su možda najznačajniji.

-Pa evo ja bih istakao neke a to su; Adriatic cup 2018 prvo mjesto generacija 2007. Piksi Cup 2018 1 mjesto generacija 2005. godišta.  Bili smo prvaci u Defa ligi BiH u konkurenciji 2007. i 2010. godišta.  Osvojili smo prvo mjesto Ploče Cupa za one rođene 2010. godine . Također osvojena su i prva mjesta na Abeceda Cup u Zadru za 2012. godište, te kao što ste naveli posljednje u nizu je prvo mjesto šestog memorijala "Ante Erić Čitluk.

Škola nogometa AS Međugorje

Posebnu suradnju imate s Neretvancom iz Opuzena?

-Istina. Suradnja sa Neretvancem je u starijim i mlađim pionirima, gdje zajednički nastupom igramo Dalmatinsku ligu. Imamo zajedničke treninge tri puta tjedno u Opuzenu i dva dana radimo posebno sa našom djecom u nasem centru.

Vaši igrači pod budnim su okom velikih klubova iz Hrvatske?

-Tako je. Imamo suradnju sa Hajdukom i Dinamom. Pojedini naši igrači igrali su i turnire pod njihovim grbom. Evo mogu s ponosom kazati kako su brača Petrović iz Ljubuškog produkti naše škole prešli u Hajduk, dok je mladi Ćutuk krenuo put Zagreba u Dinamo i to nas jako veseli.

Neki su čak dogurali i do reprezentativnih dresova?

-Da, upravo spomenuta braća Petrović su reprezentativci mladih selekcija Hrvatske.

I dok smo promatrali trening kojega je vodio drugi trener Danijel Bajkuša, ostali smo pozitivno iznenađeni disciplinom i predanosti radu ovih mališana. Toliko ozbiljno shvaćaju svoje treninge i potpuno su posvećeni onome što im treneri govore.

-Naša djeca rade pet puta tjedno, plus utakmice. Mi smo pristupili radi sasvim profesionalno ne prepuštamo nista slučaju. Vodimo brigu o svakom segmentu njihova razvoja. Sve naše generacije prate mnoge turnire unutar BiH ali i šire, što je vrlo bitno za njihov daljnji razvoj.

Škola nogometa AS Međugorje

Koliko ste zadovoljni uvjetima koje imate za rad?

-Što se tiče uvjeta za rad za ove mlade kategorije, imaju odlične uvjete imamo vanjski teren 50x30 i dvoranu sa idealnim uvjetima. Za starije nemamo veliki teren pa smo zato napravili suradnju sa NK Neretvancem. U pregovorima smo sa vlasnikom centra na izgradnji velikog terena i nadamo se da bi već brzo mogli dobiti i te uvjete.

U čemu je tajna uspjeha Škole nogometa AS Međugorje?

-Nema tajni, mi samo adekvatno i stalno radimo sa djecom i nastojimo im prenijeti nogometno znanje. Rad i samo rad vodi do uspjeha, što su prepoznala mnoga djeca i roditelji, tako da stalno imamo priljev nove djece u našoj školi zaključio je Mladen Pervan za Hercegovina.info.