KLUPSKI IMIDŽ Hercegovački niželigaši kao primjer premijerligašima!

Hrvatski dragovoljac, himna, dres

Dres je jedan od zaštitnih znakova i identitet svakog nogometnog kluba. Bogati klubovi sa zapada, velike prihode broje od prodaje istih, koje plasiraju kroz vrhunski marketing.

Što je s dresovima klubova s naših prostora? Možemo kazati kako su oni do sada bili jednostavni i, više-manje, u dvije boje bez pretjeranog dizajna.

No, u posljednje vrijeme i klubovi s naših prostora počeli su važnost pridavati i tom segmentu. Možemo slobodno kazati kako je sve krenulo s dresovima MNK Ustanik i NK Hrvatski Dragovoljac te ucrtavanjem karte Republike Hrvatske na iste.

dres

 

Trend ucrtavanja silueta glavnih obilježja mjesta iz kojeg dolaze preselio se i na pojedine klubove kod nas.

Njihov primjer slijedila je NK Gorica.

dres

Tako primjerice NK Ljubuški ima ucrtanu Ljubušku Kulu, zaštitni znak grada, dok primjerice nogometaši Posušja na svom dresu imaju svoj nogometni dom, stadion Mokri Dolac.

https://www.instagram.com/p/B1lHSAzJ1kk/

https://www.instagram.com/p/B55n-tspMp1/

No, danas je i HNK Tomislavgrad na svom Facebook profilu objavio kako će izgledati novi dresovi i majice kluba. Nosit će igrači i navijači ponosno Kralja Tomislava.

Da, kao što ste i sami kazali, na našoj novoj opremi, kako na dresovima, tako i ostalim klupskim obilježjima biti će naš zaštitni znak - Kralj Tomislav. Naše klupske boje su plava i bijela pa su i novi usklađeni s našom tradicijom. Danas smo na službenoj Facebook stranici kluba objavili kako će oni i izgledati, a bit će predstavljeni na našem Božićnom turniru 20. prosinca, govori nam tajnik kluba Dalibor Musić.

dres

Dresove je radila tvrtka GBT iz Banja Luke?

-Tako je. Do sada smo imali problema s pojedinim proizvođačima i isporukom, no ovaj put mislim da smo izabrali pravog partnera, a s obzirom koliko klubova im je dalo povjerenje mislim da nismo pogriješili.

Uz dresove posebnu pažnju ste posvetili i navijačima?

-Istina. Za prvu ruku moći će se nabaviti majice s obilježjima kluba, a kasnije će tu biti i neki drugi proizvodi. U planu je prodaja i putem interneta i nadam se da ćemo tu također imati značajne rezultate, kazao je Musić za Hercegovina.info.