Klubovi traže prolongiranje proljetnog starta Premijer lige BiH

Gotovo identične vijesti stižu iz svih klubova, a kako tereni sigurno još jedno vrijeme neće biti uvjetni za treniranje, počelo se spekulirati i prolongiranjem drugog dijela sezone koja bi, kako je predviđeno, trebala krenuti 3. ožujka.
- O tome bi se sigurno trebalo razmišljati, jer ćemo gotovo svi izgubiti barem desetak dana najvažnijeg dijela priprema, izjavio je trener Sarajeva Dragan Jović, koji je sa svojim igračima već nekoliko dana "zarobljen" u Čitluku. Iza Sarajeva je samo jedna pripremna utakmica, drugu su trebali odigrati u nedjelju protiv Iskre, dok su za 9. i 13. veljače u Sarajevu trebali igrati protiv Travnika i Sutjeske, no te provjere će, kao i ona protiv Iskre, gotovo sigurno morati biti prolongirane.

Zanimljivo da je Sarajevo s pripremama krenuo dva tjedna prije gradskog rivala Željezničara, ali je momčad Amara Osima ipak odigrala tri utakmice više. Ipak, snijeg je jesenskom prvaku odgodio planirane provjere protiv Olimpica i Pomorca, ali i povratak u Sarajevo pa su nogometaši Željezničar jučer izravno i Međugorja krenuli prema Rovinju. Široki Brijeg bi se, kao i Velež, mogao spasiti odlaskom u Tursku, no daleko od toga da plan priprema Branka Karačića nije poremećen, budući da je drugoplasirana momčad prvog dijela sezone ostala bez treće i četvrte pripremne utakmice na Memorijalu Gojka Šuška.

Snijeg muči i trenera aktualnog prvaka Velimira Stojnića. Borac je, naime, morao otkazati utakmice protiv BSK-a i Proletera, tako da su Banjolučani i dalje na samo jednoj utakmici. Prema planu priprema Stojnić i igrači Borca sutra bi trebali otputovati u Međugorje na petnaestodnevne pripreme, ali problem je što ni na jugu BiH nije ništa bolje vrijeme nego u Banjoj Luci.
A kako je na jugu vrlo dobro znaju u Zrinjskom, u kojem su zbog "dobrih vremenskih uvjeta" i novoizgrađenog terena s umjetnom travom kompletne pripreme namjeravali odraditi u Mostaru. Iza Plemića su tri pripremne utakmice, a na četvrtu će, čini se, morati čekati puno duže nego su planirali, obzirom da su već ostali bez provjera na turniru u Čitluku, a pod velikim znakom pitanja je i nastup na "Istria Winter Cupu" koji sutra počinje u Novigradu i Umagu.

Prema prvotnom planu Mostarci su jučerašnji dan trebali provesti u putu prema Istri, ali kako je isti otkazan, Slavenu Musi i njegovim igračima za put ostaje još srijeda, jer će u protivnom ostati bez još tri planirane utakmice.

Dnevni list