Kloppova poruka podrške navijačima Redsa: Nikad nećete hodati sami

Klopp
Liverpool Official

Jürgen Klopp se danas odlučio obratiti navijačima Liverpoola nakon što je odlučeno da se odgode sve nogometne aktivnosti na neodređeno.

"Mislim da u ovom trenutku nije važno što jedan nogometni trener ima reći, ali siguran sam da naši navijači žele čuti riječ tima, i zato ću im izaći u susret.

Prvo i najvažnije, svatko od nas mora napraviti što je neophodno kako bismo zaštitili jedni druge.

Tako treba biti uvijek u životu, ali posebno u ovom trenutku. Govorio sam uvijek da je nogomet najvažnija od svih nevažnih stvari, ali danas nogomet uopće nije važan.

Nitko ne želi igrati pred praznim stadionom ili da utakmice budu suspendirane, ali ako to pomogne bar jednoj osobi da ostane zdrava, onda nema mjesta za diskusiju.

Današnja odluka provodi se kako bi se zaštitili ljudi. Zbog toga ovu odluku u potpunosti podržavamo. Vidjeli smo kako članovi timova protiv kojih se natječemo razviju bolest. Našim suparničkim klubovima i pojedincima koji su pogođeni virusom poručujemo da su u našim mislima i molitvama.

Ako se bira između nogometa i općeg dobra za društvo, onda je izbor jasan", kaže Klopp.

Naglasio je na kraju kako je poruka kluba navijačima samo za njihovo dobrodobrobit. "Stavite zdravlje na prvo mjesto. Nikako nemojte riskirati. Molim vas, pazite na sebe i na druge. Nikada nećete hodati sami", napisao je Klopp u pismu koje je objavljeno na klupskim stranicama.