Klasnić potpisao za Bolton na dvije godine: "Jako sam sretan, odluka je bila lagana"

"Jako sam sretan što sam ovdje i što se je cijeli posao gotov", rekao je Klasnić za službene stranice kluba.

Hrvatski napadač vratio se u Bolton gdje je prošle sezone uspješno igrao na posudbi zabivši osam pogodaka. Uprava kluba i trener Coyle htjeli su zadržati Klasnića, ali nisu mogli priuštiti transfer i bogat ugovor, ali nakon što je Klasnić postao slobodan igrač, ponovo je otvorena mogućnost njegovog dolaska, piše index.hr.

"Pričao sam s trenerom koji je rekao da želi raditi samnom i ja želim raditi s njim. Zato je odluka o povratku bila lagana", kaže popularni "Killer" koji je zbog važnih golova brzo postao ljubimac navijača. Ovo je četvrto pojačanje Boltona ovog ljeta nakon što su već ranije stigli Martin Petrov iz Manchester Cityja, Robbie Blake iz Burnleyja i Marcos Alonso iz Real Madrida.

Coyle: Doveli smo dokazanog strijelca i uštedjeli 2 milijuna funti

Trener Boltona Owen Coyle oduševljen je Klasnićevim povratkom na Reebok stadion.

"Presretan sam što se Ivan vratio. On je dokazani strijelac koji je već igrao na najvišem nivou. Prošle je godine bio na posudbi, ali sam sretan što je sada postao naš igrač. Jako je želio ostati s nama i sretan sam što smo uspjeli postići dogovor na opće zadovoljstvo. Da smo ga kupili prošle godine, ostali bismo bez 2 milijuna funti", rekao je novi stari Klasnićev trener.

Ivan Klasnić profesionalnu je karijeru počeo u njemačkom St. Pauliju u kojem se proslavio kao ubojiti napadač, a onda ga je kupio Werder iz Bremena gdje je u sedam godina postao jedan od zaštitnih znakova tog kluba, a s Miroslavom Kloseom tvorio je jedan od najubojitijih napadačkih tandema u Europi. Nakon teške bolesti zbog koje je čak dva puta transplantirao bubreg, vratio se na travnjak, ali u Werderu više nije mogao ostati. Prešao je u Nantes s kojim je nakon jedne sezone ispao iz Chempionnata. Preporodio se igrajući za hrvatsku reprezentaciju na Euru 2008. na kojem je sa dva gola bio prvi strijelac Bilićeve momčadi. Prošle je sezone bio strijelac u prvih nekoliko utakmica Nantesa u drugoj ligi, ali je ubrzo poslan na posudbu u Bolton.