Katalinić u Čapljini: Zajedno moramo biti velika podrška našem Hajduku

... caffe baru čapljinski pjevač Darko Šutalo Rahan izveo je himnu Torcide Hercegovina, a poseban gost večeri bio je nekadašnji trener Hajduka, a trenutni trener GOŠK-a, Ivan Katalinić.

Prije službenog otvaranja večeri torcidaši su se minutom šutnje prisjetili nedavno preminulog Željka Mandurića, člana Torcide Gabela, kao i torcidaša iz Višića i Čeljeva koji su poginuli u prometnoj nesreći 1989. godine, kad su se vraćali sa utakmice Hajduk - Partizan.

U listopadu otkrivanje spomen ploče Andriji Ankoviću

- Na inicijativu torcidaša iz Višića i Čeljeva dogovorili smo se da druženje iz Gabele i promociju himne ponovimo ovdje u Čeljevu, što smo večeras i organizirali. Već sada mogu vam najaviti kako su nam jučer u Hajduku potvrdili da narednog mjeseca izaslanstvo kluba dolazi u Gabelu, gdje će Ivan Gudelj i predstavnici kluba otkriti spomen ploču na kući Andrije Ankovića, a potom će biti odigrana utakmica GOŠK-Hajduk  - kazao je u svom obraćanju predsjednik Torcide Gabela i dopredsjednik GOŠK-a Nikica Pehar.

Posebni gosti večeri bili su načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić i nekadašnji trener Hajduka, a današnji trener GOŠK-a Ivan Katalinić, čije je pojavljivanje izazvalo ovacije među okupljenima.

Načelnik Vidić pozdravio torcidaše, Katu i Petra Miloša

Načelnik Vidić uputio je srdačne pozdrave svim torcidašima koji su se okupili, a posebno je pozdravio jednu od legendi Hajduka Ivana Katalinića, te Petra Miloša, koji kroz svoje tekstove i reportaže promovira Hercegovinu.

- Čapljinski torcidaši jedna su od aktivnijih skupina u našoj općini, i na različite načine sudjeluju u životu lokalne zajednice, što treba biti uzor drugim navijačkim skupinama i svima nama, da se ugledamo u njih i pomognemo svima kojima je to potrebno, te da održimo određenu tradiciju. 

Želim također napomenuti kako se Čapljinci mogu podičiti posebnom navijačkom kulturnom; naime, u našem gradu već nekoliko godina postoje dva velika grafita, jedan Hajdukov, a jedan Dinamov, i nikada nitko nije oštetio ni jedan ni drugi grafit, što je zaista jedinstveno - rekao je Vidić i pozvao i druge navijačke skupine da upriliče slične aktivnosti.

"Svi u srcu nosimo bilu boju"

Nazočnima se obratio Ivan Katalinić, koji je istaknuo kako mu je posebno drago što se vratio u Čapljinu, jer, kako je rekao, da mu nije bilo dobro prvi put, sigurno ne bi bio tu drugi put.

- Siguran sam da svi mi koji smo večeras ovdje u srcu nosimo Hajduka i Torcidu. Znam da svaki put kad idete na utakmicu želite pobjedu našem Hajduku, želite sudjelovati u onome što je najljepše - naći se na tribinama među 30, 40 tisuća navijača kada zapjeva sjever i zapad, i kad smo zajedno bez obzira na sve, jer to može samo Torcida, to može samo Hajduk!

Želim nam svima da gledamo bolji Hajduk, i želim da odavde što više ljudi dolazi u Split gledati Hajduka, jer ste vi jedna velika podrška. Također se nadam da ćete dolaziti u Gabelu i podržati GOŠK-a u ostvarivanju što boljeg rezultata - poručio je Katalinić.

Druženje je nastavljeno uz izvedbe Darke Šutala Rahana, te uz bogatu trpezu i kapljicu.

Izvor: dalmacijanews.com