Katalinić nije zaslužio ostati na klupi

Ivan Katalinić

- U prvenstvu smo očekivali puno više, dok smo u Kupu napravili najbolji rezultat, ali je i to neuspjeh s obzirom da smo kasnije ispali od Sloge. Morat ćemo napraviti rezime sezone i raditi dalje kako bismo jači ušli u nastavak, kazao je za Dnevni list predsjednik Pero Pavlović.

Posebno je bolan loš rezultat u prvenstvu gdje je GOŠK skupio 12 umjesto željenih 17 bodova, te tako pao na pretposljednje mjesto Premier lige koje vodi u niži rang.
- Mislim da smo podbacili i da za to netko mora odgovarati, ustvrdio je Pavlović.
Gabeljani su od ljetos promijenili tri trenera. Sa Slavenom Musom je momčad kroz pripreme i prva dva kola izgledala vrlo dobro usprkos kadru koji nije obećavao. Jednako je bilo i u sljedeće tri utakmice s Dariom Zadrom kada je GOŠK upisao tri poraza, ali i odigrao vjerojatno svoju najbolju utakmicu jeseni protiv Željezničara (poraz 2:3). Po dolasku Ivana Katalinića momčad je osvojila 4 boda protiv Slavije i Veleža da bi potom krenula strmoglavim padom, pa u sljedećih osam kola nije upisala niti jednu pobjedu. Šef struke je u posljednje vrijeme često govorio kako GOŠK nema igrače za elitni rang.

- Znam da je to mlada momčad i da se treba pojačati, ali naš trener to previše potencira. Mislim da pravda sebe i svoje loše rezultate. Ista ta momčad je igrala prvih pet kola dobro. Bez obzira na njegovo ime, mislim da nije zaslužio ostati na klupi. Od njegovog dolaska nije bilo napretka, samo smo stagnirali, bio je više nego jasan Pavlović nagovijestivši neizvjesnu budućnost Katalinića na klupi GOŠK-a.
Ipak su u klubu svjesni da će morati dovesti i pojačanja u momčad koja je u posljednje vrijeme potpuno pala na psihološkom planu.

- Ako mislimo ostati u Ligi, moramo se pojačati. Poduzet ćemo sve što je u našoj mogućnosti da ostanemo, iako financijsko stanje nije najbolje. U suprotnom nam prijeti raspad kao velikom broju klubova koji su ispali iz Premier lige. Tko je god ispao, otišao je do dna. Imat ćemo sastanak Upravnog odbora u sljedećim danima, moramo brzo reagirati jer ovo razdoblje stanke će brzo proći, zaključio je Pero Pavlović.

Sloga pobijedila samo u Gabeli

Ivan Katalinić je došao na klupu GOŠK-a uoči 6. kola i utakmice protiv Slavije, a u deset utakmica je ostvario jednu pobjedu, pet remija i četiri poraza. U Kupu je pod njegovim vodstvom momčad prošle dva kola. Prvo su savladali Travnik u gostima 3:1, zatim u osmini finala i Radnik (1:0, 0:0), da bi u četvrtfinalu ispali od člana Prve lige RS-a, dobojske Sloge (2:1, 1:1), koja ove sezone u natjecateljskim utakmicama ima samo jednu gostujuću pobjedu, onu iz Gabele.

Jusufbašić 10 od 16 golova

U svojoj prvoj premierligaškoj sezoni Sabahudin Jusufbašić je bio jedina svijetla GOŠK-ova točka. U realizatorski nesposobnoj momčadi uspio se izdvojiti s 10 od 16 postignutih golova Lavova u natjecateljskim utakmicama - šest je postigao u prvenstvu, a četiri u Kupu. Ostale golove u prvenstvu su postigli Sinan Ramović (2), te po jedan Ante Hrkać i Almir Bekić. U Kupu su strijelci bili još Bekić i Ivan Perić. Tri GOŠK-ova trenera su jesenas koristila ukupno 24 nogometaša, a u prvenstvu je najveću minutažu skupio Filip Žderić (13 utakmica, 1170 minuta).