Kasper Schmeichel nakon ispadanja: 'Svi koji imaju hrabrosti izvesti jedanaesterac su junaci'

Kasper Schmeichel
Golman danske nogometne reprezentacije, Kasper Schmeichel, briljirao je u utakmici protiv Hrvatske. Obranio je jedanaesterac Luke Modrića pred kraj produžetka i potom dvije obrane u raspucavanjima s bijele točke, ali u konačnici - Danci su ostali bez pobjede.

"Čudan osjećaj, razočaranje je ogromno, ali ogroman je i ponos na račun momčadi. Ne govorim samo o jedanaestorici na terenu već svima uključenima u rad ove reprezentacije", rekao je Schmeichel.


Kako piše ESPN, nije želio prst krivnje upirati u suigrače koji su promašili svoje udarce.

"Svi koji imaju hrabrosti izvesti jedanaesterac su junaci. Svi koji imaju mu*a to napraviti zaslužuju moje poštovanje. Ovo je fantastična momčad. Vratit ćemo se. Važno je zapamtiti ovaj osjećaj kako bismo ga mogli iskoristiti u budućnosti", zaključuje.

Danski izbornik Age Hareide slično razmišlja, a naglasak je stavio upravo na svog vratara.

"Kasper je napravio sve da pobijedimo u ovoj utakmici, i u produžetku i u raspucavanju penala. U ovakvim je situacijama sasvim normalno da ih izvode najbolji nogometaši, sad su ih promašili. Žao mi je zbog Kaspera i cijele momčadi, ali jedanaesterci katkad imaju ovakav rasplet. To je brutalnost nogometa. Uvjeravam vas, puno je ljepše biti na drugoj strani".

 

vijesti.hr