Karlo Lulić osigurao kadetskoj reprezentaciji Hrvatske nastup na Euru

Svoju odličnu formu iz kadetskog HNL-a mladi kapetan Osijeka prenio je i na reprezentaciju Hrvatske gdje je bio jedan od zapaženijih igrača u elitnoj rundi kvalifikacija.

Reprezentacija Hrvatske odigrala je odlično i osvojila je prvo mjesto na kvalifikacijskom turniru. Kako si zadovoljan nastupom reprezentacije u elitnom krugu kvalifikacija?

- Sigurno da je ovo veliki uspjeh za Hrvatsku, vjerovali smo od početka u sebe, praktički dvije godine smo se okupljali i pripremali u nadi da ćemo izboriti Europsko, dobili smo grupu "smrti", ali mi smo izašli kao veliki pobjednici, osigurali smo Euro već nakon druge utakmice.

Protiv Francuske bio si igrač utakmice, a protiv Belgije samo potvrdio formu i upisao asistenciju koja je donijela remi. Kako si zadovoljan svojom igrom i kakav je osjećaj što si svojim slobodnim udarcem osigurao Hrvatskoj nastup na Euru?

- Što se tiče moje igre - uvijek može bolje. Ponosan sam što sam ja bio taj koji je uputio tu loptu za gol. Samo je važno je da smo mi na Euru i svi jedva čekamo 5.mjesec i Slovačku, a tamo idemo do kraja!

Nakon ovakvih rezultata u kvalifikacijama i pobjedama nad jakim suparnicima velika su očekivanja i na Euru?

- Da, idemo s velikim očekivanjima na Euro. Mi ćemo biti zadovoljni samo ako osvojimo, jer nije mala stvar u kvalifikacijama izbaciti dvije svjetske nogometne velesile kao što su Francuska i Španjolska, ne podcjenjujući Belgiju.

Kakve su ti ambicije i želje u budućnosti?

- Svakako da je nama mladima najveća želja da zaigramo što prije za prvu momčad, pa tako je i meni. Naporno ću raditi i truditi se da što prije dobijem priliku okušati se i u seniorskoj konkurenciji.

Kadeti Osijeka uspješni su u prvenstvu i izborili su polufinale kupa. Kako si zadovoljan rezultatima kadeta?

- Što se tiče mojih suigrača - oni su nešto posebno. Takve suigrače i takvu ekipu nisam nikad imao - složni smo u svemu, a to pokazuju i rezultati. Zahvaljujem i trenerima Kurtoviću i Meteru koji se dosta trude izvesti nas na pravi put i ukazati nam na ono što nije dobro. Nedavno smo izborili polufinale kupa gdje čekamo protivnika, iako nam on nije toliko važan - mi smo spremni ići do kraja i ponoviti uspjeh od prošle godine kada smo osvojili kadetski kup!

I za kraj tko ti predstavlja najveću podršku?

Imam potpunu podršku roditelja i prijatelja,a uvijek ću se sjećati jedne izjave mog prijatelja Luke Biloša: "Samo rad, rad, rad i postat ćeš Gerrard"
Jasno mi je da talent nije dovoljan da bi se nešto napravilo, rad je jedan od najvažnijih čimbenika na putu prema uspjehu!

Ovaj mladi talentirani nogometaš ima veliki potencijal, a svojim odličnim igrama u hrvatskom prvenstvu gdje je jedan od najboljih kadetskih igrača kao i u reprezentaciji privukao je interes velikih inozemnih klubova. Ukoliko nastavi raditi i trenirati kao do sada pred njim je velika nogometna karijera.