Karačić traži više agresije, kreativnosti i pokoji gol

...  može se ostvariti kroz prvenstvo, ali zašto ne iskoristiti i opciju Kupa, piše Dnevni list.

- Značaj utakmice je velik, kako i za jedne, tako i za druge. Europa nam je već godinama prioritet, a dobili smo protivnika kojeg smo priželjkivali, a i oni su nas, rekao je trener Širokog Branko Karačić te dodao: Utakmica je ovo koja nosi sa osobom mnoge, da tako kažem prednosti, ali i zamke. I Veležu je ovo vrlo važna utakmica. Da mi ovo shvaćamo vrlo ozbiljno, evo, može vam reći i podatak da ćemo na dan utakmice ujutro odraditi lagani trening, a ostatak dana do utakmice provesti u karanteni.

Široki je na otvaranju proljeća tijesno poražen na Grbavici, igrom nije toliko razočarao ekipno, kao pojedinačno po nekim pozicijama, primjerice, na čitavoj lijevoj strani. Karačić jasno želi promjene u igri, a najavio je i određene u startnoj postavi.

- Protiv Željezničara smo igrali utakmicu u kojoj je ulog bio veliki. Ni mi, ni oni nismo se do kraja mogli otvoriti, mada nismo igrali ni zatvoreno. U odnosu na tu utakmicu želio bih vidjeti više kreacije, bolju igru krilnih igrača i više koncentracije u završnici.

Razmišljam o dvije-tri promjene, ali ostavit ću to za sebe. Problem je i što ćemo u sljedećoj utakmici biti nekompletni (za Zvijezdu suspendirani Ješe i Jefthon, op. a.), ti problemi s kadrom me tjeraju na razmišljanje.

Kako će Široki igrati? Pa sigurno autoritativnije nego na Grbavici.

- Preuzet ćemo blagu ulogu favorita, ali svjesni smo da je dobra utakmica Veleža u Zenici i svojevrsno upozorenje. U prvom dijelu prvenstva u Vrapčićima smo ih rutinirano svladali, ali ovo više nije ista ekipa, kaže šef struke Širokobriježana, dodajući:

Moramo biti agresivni, visoko se postaviti, preuzeti veći rizik, mada smo svjesni i činjenice da to sa sobom povlači i lateralnu opasnost. Znamo koliko gol u gostima može značiti. Vjerujem da ćemo sa svakom pobjedom bez primljenog pogotka u dobroj atmosferi dočekati uzvrat.

Raspoloživi kadar bit će vjerojatno identičan onomu kojeg je Karačić imao u derbiju. Mala je mogućnost da tu dođe do promjena.

- Džidić sigurno neće igrati, Marciano je također bliže klupi nego terenu, rekao je, zatim i između redaka, zapravo vrlo transparentno pozvao neke igrače da podignu svoju razinu igre.

- Možda se pojedine igrače malo previše 'diže' u medijima, ja od njih želim ipak više, rekao je, vjerojatno aludirajući na ne baš uvjerljivu partiju Wagnera na Grbavici.  

Jefthon: Samo pobjeda


U veznom će redu i protiv Veleža ordinirati robusni Brazilac Jefhton.

- Igramo kod kuće i samo nas pobjeda zanima, pa ćemo napravit sve da ju i ostvarimo. Mi to možemo i hoćemo, rekao je i dodao: Velež nisam gledao ove zime u pripremnim utakmicama, ali svejedno znam da su dobra ekipa i da će kao i sve druge biti motivirani protiv nas.

Sastav koji bi Karačić mogao poslati na teren po nama bi mogao izgledati ovako: Bilobrk, Jurčević, Brekalo, Ješe, Šilić, Ćorić, Jefthon, Ivanković, Zakarić, Wagner, Roskam. Što se tiče eventualnih promjena u odnosu na duel sa Željezničarom, možda će umjesto Bertoše startati Šilić, a moguće je da će nauštrb Roskama drugi napadač dobiti priliku, Argentinac Varea.

Prijenos na www.hercegovinalive.com


Utakmicu s Pecare nećete moći vidjeti u TV prijenosu, no ako ne planirate pohoditi stadion u Širokom, tu je i opcija internetskog live streama. Stranica www.hercegovinalive.com radit će prijenos bez komentara.

Kup BiH, 1. utakmice polufinala


Grbavica, 17.00
Željezničar - Borac
(Predrag Stankić, Bijeljina)

Pecara, 18.00
Široki Brijeg - Velež
(Elmir Pilav, Sarajevo)