Karačić: Sve ide zacrtanim planom

Toni Karačić
Trener Karačić prvenstveno je zadovoljan jer sve ide zacrtanim planom.

- U pripremama želimo učiniti sve što je u našoj moći, da jednostavno kasnije nemamo za čime žaliti. Hoće li to polučiti rezultat, vidjet ćemo. Ali činjenica je da nas do sada ništa nije poremetilo i da sve ide zacrtanim planom, prokomentirao je Karačić situaciju u momčadi nakon tri tjedna priprema. Utakmica s Mađarima, u kojoj je jedini strijelac bio Jure Ivanković, bila je samo dodatni plus na cjelokupno raspoloženje.

Ljubić i novaci pošteđeni

- Njima je to bila peta utakmica priprema, ali nadigrali smo ih u svim elementima nogometne igre. Intenzitet utakmice bio je točno onakav kakvog sam želio, ne želim nikako “ubijati” igrače u ovom dijelu priprema.

U prvom poluvremenu igrali su Baćak, Ćutuk, Topić, Diogo, Kožul, Martinović, Glavina, Ivanković, Zovko, Hrkać i Varea, a u drugom Marić, Bandović, Brekalo, Renato, Barišić, Lisboa, Wagner, Ćorić, Šilić, Pinjuh, Mišić i Perajica. U igru nisu ulazili Mario Ljubić i dvojica novaka, Toni Markić i Leandro Veliz.

- Ljubićeva ozljeda i oporavak su specifični (pauzirao od otvaranja prvenstva i ozljede meniskusa koljena na Grbavici, nap. a.). Nikako ga ne želimo forsirati, posebno u duel igri. Za tim jednostavno nema potrebe, prokomentirao je Karačić situaciju s desnim krilom pristiglim iz Posušja, koji je nastupio tek u četiri europske utakmice (gol Sturmu u Grazu) i na tom kobnom gostovanju kod Željezničara.

Velika očekivanja od Markića

Markić i Veliz su posebna priča. Uz ranije pristiglog Brazilca Luciana Lisbou, oni su jedini u potpunosti novi igrači u kadru. Karačić je zadovoljan što je brojka novaka relativno mala u odnosu na protekle godine.

- I na početku sezone rekli smo da ne želimo gomilati igrače, jer klub je u takvoj poziciji da prije svega želi zadržati postojeći kadar i prvo mjesto. Imamo plejadu mladih igrača koji su se dobro uklopili s ovim iskusnijima, to dobro funkcionira. Drago mi je da su došla tri a ne više igrača, kako je bilo prošlih godina, kada bi ih u ovom razdoblju došlo, recimo, pet a ostao bi jedan.

Pojedinačno, od novaka strateg jesenskih prvaka ističe Markića, ali i ističe da će svaki od njih imati težak zadatak dokazivanja. - Igrao je prošle polusezone, ima jako dobre reference, stigao je u solidnom fizičkom stanju. Velizu će opet trebati neko vrijeme da se prilagodi, jer je za razliku od Markića, koji se vratio u svoj kraj, u potpunosti promijenio bioritam. A što se tiče Luciana, on je odradio kompletne pripreme. Teško je za očekivati da će ijedan od ovih novih igrača odmah uskočiti u prvi plan, ali imat će se vremena dokazati.

Tjedan 11. Memorijala

Utakmica s Diosgyörijem početak je ciklusa pripremnih utakmica koji se nastavlja dvama ogledima na nadolazećem 11. memorijalu Gojka Šuška. Do četvrtka će igrači, koji su jučer bili slobodni, odrađivati po dva treninga, a u petak je na rasporedu nova utakmica, s Vukovarom. Bit će to prvo polufinale. U drugom, subotnjem, snage će odmjeriti Imotski i Cibalia, a ogledi za treće mjestu i finale na rasporedu su u nedjelju. Možda je ovo jedan od najmanje zvučnih Memorijala do sada, no Širokom će dvije utakmice na njihovu terenu svakako dobro doći.

Povratak Karoglana

U posljednji tren Široki je trojici novih lica u Karačićevu kadru pridružio i jedno od ranije poznato. Riječ je napadaču Mislavu Karoglanu, dobro poznatom imenu Premier lige, koji će u dresu Širokog do kraja sezone igrati kao posudba Rijeke. Karoglan je bio dio kadra Širokog dvije sezone, u periodu od ljeta 2006. do ljeta 2008., prije toga nastupao je za Zrinjski, a s Pecare je otišao u slovačku Žilinu iz koje ga je s dvogodišnjim ugovorom odvukla Rijeka.

Dnevni list