Karačić: Očekujem kvalitetnu utakmicu na Grbavici

NK Široki Brijeg, Toni Karačić

Nogometaše Širokog Brijega u nedjelju će u 17. kolu Premijer lige BiH ugostiti ekipa sarajevskog Željezničara, a trener plavo-bijelih Toni Karačić kazao je kako je njegovoj ekipi dobro došla pauza od nekoliko dana pred ovaj prvenstveni susret.

“Odigrali smo i prijateljsku utakmicu protiv HNK Grude koja je poslužila svrsi, provjerili smo neke igrače koji su manje igrali. Kvalitetno smo radili u pripremi za derbi protiv FK Željezničar i očekujem kvalitetnu utakmicu na Grbavici”, ističe Karačić.

NK Široki Brijeg sedmi je na tabeli i ima 21 bod, iznad njega su Radnik i Zrinjski koji imaju po 26 bodova, a u slučaju pobjede na Grbavici ekipa trenera Karačića uspjela bi zadržati priključak za vrh tabele, s obzirom na to da četvrtoplasirana Tuzla ima “tek” šest bodova više.

S druge strane, Željezničar je lider prvenstvene tabele, ali je bodovno izjednačen s gradskim rivalom FK Sarajevo i treneru Osimu će pobjeda protiv Širokobriježana biti imperativ kako bi se odvojio od Sarajeva.

Inače, NK Široki Brijeg na Grbavici je zadnji put poražen u kolovozu 2016. godine, a nakon toga, plavo-bijeli su gostujući na Grbavici izvukli tri remija i jednu pobjedu.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 24. studenog, s početkom u 16 sati.

fena