KAOS U ZENICI: Opća tučnjava igrača na kraju

tučnjava, masovna tučnjava, BIH, zenica

Utakmica je završila miroljubivo, no samo rezultatski. Tako nije bilo na tribinama, ali ni na terenu nakon završetka utakmice.

Vjerojatno radi osvete zbog divljanja grčkih navijača za vrijeme prve utakmice ovih reprezentacija u Pireju, kad su grčki navijači pokušali izvršiti desant na bosanske, da bi potom izvjesili sramotan transparent ''Nož, žica, Srebrenica'', navijači u Zenici uoči samog početka utakmice žestoko su izviždali himnu Grčke.

No, to nije bilo ništa prema onome što se događalo nakon što je sudac utakmice odsvirao kraj. Najprije je došlo do fizičkog obračuna među igračima, a zatim su navijači s tribina raznim predmetima gađali grčke reprezentativce.

U gužvi na travnjaku sudjelovali su gotovo svi igrači, ali inicijatori sukoba bili su kapetan reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko i stoper Grčke Kostas Manolas. Zanimljivo, Džeko i Manolas suigrači su u Romi. Ratoboran je bio i Baždarevićev asistent Stephane Gilli, no, srećom, izbjegnut je veći incident. I na tribinama gdje su bili smješteni grčki navijači dogodio se incident, ali je veći sukob navijača spriječen.

Nakon šest kola na prvom mjestu je Belgija s 16 bodova, druga je Grčka s 12, a treća je BiH s 11. Izbornik BiH Meša Baždarević nakon utakmice bio je posebno ljut na suđenje.

''Da je sudac normalan svirao bi barem jedan penal za nas'', rekao je Meša.

izvor: Index.hr