Kaos u Bukureštu: Torcidu potjerali iz grada?!

 Kaos u Bukureštu: Torcidu potjerali iz grada?!

ako je Torcida dobila pozitivan odgovor od hrvatskog veleposlanstva u Rumunjskoj, u kojem stoji da navijači splitskog kluba mogu slobodno putovati na utakmicu bez ikakvog straha, u samom Bukureštu je situacija sasvim drugačija.

UEFA-in čovjek zadužen za sigurnost, Škot Willie McDougall, pregazio je sve odluke koje su najvjernijim navijačima Hajduka omogućile da otputuju u Rumunjsku i pokušaju se individualno domoći ulaznica te pogledati utakmicu svog kluba.

Ludi Škot je rekao da zbog UEFA-ine kazne ne želi ni čuti za gostujuće navijače, pa inzistira da dio stadiona namijenjen Torcidi obvezno mora ostati prazan. Time je samo zapalio fitilj koji bi mogao izazvati 'eksploziju' na bukureštanskim ulicama.

Sazvan je i hitan sastanak predstavnika klubova, policije i djelatnika UEFA-e kako se se riješila ova opasna situacija, pogotovo zato što je veći dio pripadnika Torcide već stigao u Bukurešt. A dodatni nemir u njezine redove uvukla je i informacijama na službenim stranicama Dinama.

Tamo je objavljeno da navijačima Hajduka neće biti omogućen ulazak na tribinu za gostujuće navijače, te da će svi navijači ili skupine navijača sa šalovima, zastavama i drugim klupskim obilježjima splitskog kluba biti evakuirani iz samog grada kako bi se izbjegli mogući neredi.

Kako će se rasplesti napeta situacija u Bukureštu, tek ćemo vidjeti...

livno-online.com