FOTO/VIDEO  Kakvo mučenje: City probio najgoru obranu lige tek u 92. minuti!

City je s 1:0 pobijedio posljednjeplasirani Reading, koji je do ove utakmice izgubio u šest uzastopnih navrata, a samo je u posljednje dvije utakmice primio čak osam golova. No, nogometaši Roberta Mancinija nisu našli put do mreže Adama Federicija do doslovno posljednjih trenutaka, iako su nasrtali od samog početka.

Gol vrijedan tri boda zabio je Gareth Barry u trećoj minuti sudačke nadoknade, glavom nakon asistencije Davida Silve. Zanimljivo, bio je to Barryju ovosezonski prvijenac u Premierligi.

Everton Nikice Jelavića slavio je na gostovanju kod West Hama 2-1 u utakmici u kojoj su gledatelji mogli vidjeti i dva crvena kartona. U 67. minuti pocrvenio je West Hamov Carlton Cole, inače strijelac otvarajućeg gola na susretu, dok je u drugoj minuti sudačke nadoknade s druge strane isključen Darron Gibson. Dojam je da su oba isključenja dosuđena prestrogo.

Junakom susreta na kraju se pokazao Steven Pienaar, asistent kod izjednačujućeg gola, te strijelac pobjedničkog gola iz 73. minute. Do njega je došlo nakon ubacivanja Leona Osmana s lijeve strane, a u gužvi je Pienaar posljednji dirao loptu.

Jelavić je odigrao svih 90 minuta za Everton, te je u dva navrata promašio čiste "zicere". U 49. minuti tukao je ljevicom ravno u vratara "čekićara" s nekih 10 metara, dok je u 90. minuti propustio zatresti mrežu iskosa s desne strane nakon odbijanca.
Evertonu je ostvarena pobjeda bila sedma ovosezonska, a njome su na ljestvici prestigli Tottenham koji je na White Hart Laneu odigrao tek 0-0 protiv Stokea.

U preostalim susretima Newcastle je slavio kod kuće 1-0 protiv QPR-a, dok je istim rezultatom Sunderland dobio Southampton u gostima. Poraz QPR-a bio je prvi za londonski klub otkako je Harry Redknapp preuzeo klupu. U ranijem terminu Arsenal je pobijedio kod Wigana 1:0, golom Artete iz jedanaesterca u 60. minuti. (TS)

 


szólj hozzá: West Ham vs Everton 1:2 Pienaar