Kako vjetar puše: Vaha opet nikad neće na Rondo i u Zapadni Mostar

Na onoj strani nije moj Mostar. Nakupilo se svega, riječi su Vahida Halilhodžića nekadašnjeg nogometaša, a danas uspješnog trenera. Slične riječi i izjave odašiljao je Vaha i prije petnaestak godina sipajući drvlje i kamenje na mostarske Hrvate i na HVO. Citat iz jednog bh tjednika " Šestog svibnja 1993, tri dana prije nego što će Hrvati napasti grad, ja sam ga napustio. Dobio sam poruku da su u HVO-u smislili da mi među prvima otkinu glavu i nabiju je na kolac na Rondou. Sad niko ništa ne zna, a zapalili mi kuću i popljačkali i ništa nije ostalo spašeno. I kažu: oprosti, zaboravi… Ni zaboraviti, ni oprostiti, daj Bože da se nekad mogu osvetiti".

Prolazile su godine, a onda je jednog lijepog dana Vaha postao trener Dinama. Pričao je tih dana gospodin Halilhodžić o plavoj boji njegove Jablanice, slikao se sa dresom Zrinjskog skupa sa pripadnicima naroda koji ga je htio nabiti na kolac. Idilično je bilo i u Međugorju gdje je Vaha pozirao masi fotoreportera i pričao neke druge priče, puno različitije od gore citiranog.

Danas su opet lijepi dani i Vaha opet grmi iz dalekog Alžira kako Zapadni Mostar nije njegov grad. Možda je to tako, samo je pitanje do kada. Da li će neki budući transfer opet promijeniti mišljenje ovog nesumnjivo velikog nogometnog stručnjaka ostaje nam da sačekamo, premda se odgovor unaprijed zna.

hercegovina.info