Kadetski reprezentativac Hrvatske Špoljarić: Imamo kvalitetu da se plasiramo na Euro!

kvalifikacije, nogometna reprezentacija hrvatske, Josip Špoljarić

Mlada nada hrvatske kadetske reprezentacije - Špoljarić

Kadetska reprezentacija Hrvatske okupila se u ponedjeljak u Ivanić-Gradu gdje je odradila pripreme uoči kvalifikacijskog turnira u Sarajevu. Kako su protekle pripreme?

- Pripreme su protekle odlično. Važno da nije bilo ozljeda, svi smo zdravi i spremni za kvalifikacije. Atmosfera u reprezentaciji je fenomenalna i svi jedva iščekujemo utakmice.

Na kvalifikacijskom turniru u Sarajevu nalazite se u grupi sa domaćinom, Portugalom i Crnom Gorom. Kakva su očekivanja?

- Sve tri reprezentacije su dobre i očekujemo čvrste utakmice u kojima ćemo dati maksimum i nadamo se da ćemo izići kao pobjednici. Vjerujem da možemo izboriti prolazak u elitnu rundu kvalifikacija.

Hrvatska i Portugal su favoriti za prolazak u elitnu rundu. Možete li opravdati ulogu favorita i ponoviti uspjeh generacije '96?

- Mi smo momčad koja ima kvalitetu, naravno to treba dokazati i na terenu, ali uz malo sreće mislim da je plasman na Euro objektivni cilj, te da na taj način ponovimo uspjeh prethodne generacije.

Tko ti predstavlja potporu u životu i da li imaš neki nogometni uzor?

Najveću podršku mi predstavlja moja obitelj, ali i prijatelji. Nogometni uzori su mi Frank Lampard, Mateo Kovačić i Branko Vrgoč.

Kakve su ti ambicije i planovi za budućnost?

- Trenutno su mi ambicije isključivo vezane za moj klub Osijek, nadam se da ću uskoro zaigrati za prvi tim, a onda kasnije oprobat se u inozemstvu. Što se tiče reprezentacije nadam se da ćemo uspjeti izboriti nastup na Euru, te da u budućnosti uz puno rada i truda da zaigram i za A reprezentaciju.

HERCEGOVINA.info