FOTO  Kadetska reprezentacija BIH pobjednik Škijinog turnira

Kadeti BIH reprezentacije su danas u finalnom susretu na stadionu Grbavica bili bolji od vršnjaka iz Crne Gore nakon izvođenja jedanaesteraca, dok je u regularnom dijelu utakmice rezultat glasio 1:1.

Crna Gora je povela u 7. minuti golom Burzanovića, a izjednačujući pogodak za BiH postigao je Osmanović u 21. minuti. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te se pristupilo izvođenju penala u kojem su bh. reprezentativci bili bolji rezultatom 12:11.

U susretu za treće mjesto Makedonija je pobijedila selekciju Grada Sarajeva i Istočnog Sarajeva sa 2:1. Golove za Makedoniju postigli su Hristov u 12. i Georgiev u 71. minuti susreta, dok je jedini pogodak za reprezentaciju Grada Sarajeva i Istočnog Sarajeva postigao Šahović u 27. minuti.

Za igrača koji igrom najviše podsjeća na Josipa Katalinskog proglašen je bh. reprezentativac Ismail Duraković, a nagradu mu je uručila supruga pokojnog Škije, gđa Jasna Katalinski.

Golman BiH Emir Čutahija odbranio je odlučujući penal u finalnom susretu i time osvojio nagradu za najbolji potez turnira OBN televizije.

HERCEGOVINA.info