FOTO/VIDEO  Kada će sarajevska policija odgovarati za premlaćivanje navijača Zrinsjkog?

HŠK Zrinjski, FK Željezničar, policija, HŠK Zrinjski, Ultrasi, siledžije, Sarajevo, policija

Ono što se desilo navijačima Zrinjskog sasvim sigurno neće se brzo zaboraviti, a ako se krivci za policijsku represiju ne kazne bojimo se da će scene kakve su viđene u Sarajevu postati nešto sasvim normalno. Sarajevski mediji i njihovi nalogodavci iz vrha vlasti brže bolje su policijsku hajku na goloruke navijače pokušali prikazati kao njihov obračun sa fašizmom, a za njih je fašizam izgleda sve što ima hrvatski predznak.

Raspisali su se sarajevske tvornice laži o Srebrenici, Anti Paveliću, ustašama i podivljavim navijačima iz Mostara koji su nasrnuli na sarajevsku policiju i redarstvo na utakmici. Sve to savvim sigurno i prošlo kod njihovih gledatelja i čitatelja da u javnost nisu izašli snimci policijske sile kakvu smo posljednjih tjedana gledali samo putem tv prijemnika iz Sirije, Egipta ili Libije.

Sarajevska policija koja je trebala osiguravati utakmicu sa svojim metodama počela je već na samom izlasku iz HNŽ-e, gdje je i dočekana kolona navijača Zrinjskog. Već tada su službene osobe počele sa spominjanjem ustaša, klanju i sličnim uvredama kakve je teško i napisati. Kada su napokon navijači Zrinjskog ipak uspjeli doći do stadiona, bilo je pitanje trenutka kada će se specijalci sa psima krenuti u obračun sa njima, a opći je dojam da je to sve unaprijed dobro isplanirano. Dokaz tome je da se na jednom bošnjačkom portalu čak i prije same policijske represije pojavio naslov o izbacivanju navijača Zrinjskog sa stadiona zbog fašističkih parola.

Snimci sa stadiona govore nešto sasvim suprotno i na njima se lijepo vidi kako policija uz odobravanje cijelog stadiona nemilosrdno tuče navijače Zrinjskog. Povici sa tribina multietničkog stadiona koji pozivaju na ubijanje i klanje dok policija nemilosrdno pendreči su valjda nešto sasvim normalno u glavnom gradu BiH, a scena kako četvorica gorila pod punom ratnom spremom mlate golorukog navijača je povod za ovacije "objektivne" sarajevske raje.

Ono što nema na snimcima, a dešavalo se na parkingu stadiona gdje su bila vozila navijača Zrinsjkog bilo je puno gore, a batinaši su pod okriljem noći nastavili svoj krvavi pohod. Represija se nastavila sve do granice između dvije županije uz psovanja majke ustaške i sve to popraćeno udarcima pendreka.

Brutalnost sarajevske policije mora biti kažnjena, a jednako su krivi  oni koji su planirali, naredili, kao i oni batinaši u policijskim odorama koji su sve to sproveli u djelo. Hrvatski političari nipošto šutke ne smiju preći preko represije i ukoliko oštro ne reagiraju država za čovjeka će se pretvoriti u policijsku državu.

Prije par godina na istom stadionu od istih navijača zapaljena je i zastava Republike Hrvatske, a to je tada od strane istih medija proglašeno kao incident pojedinaca.

Uprava HŠK Zrinjski trebala je puno odlučije reagirati nakon svega, jer priopćenje koje su izdali neće zabrinuti nikoga. Prava je sreća što nitko od navijača Zrinjskog nije teže stradao, i vrijeme je da se poduzmu odlučni koraci. Hoće li se nakon svega oglasiti NS BiH i komitet za normalizaciju ostaje da vidimo, a svi materijali i dokazi o policijskoj brutalnosti nad navijačima Zrinjskog bit će proslijeđeni FIFI i UEFI.

>>FOTO & VIDEO: FK Željezničar - HŠK Zrinjski 3:3

>>VIDEO: Sarajevska policija zbog hrvatske zastave brutalno pretukla i izbacila navijače Zrinjskog sa tribine