Kad obučete kockasti dres, nestaje svo zlo svijeta

Postoje loši počeci, postoje dobri počeci i postoje sjajni počeci. Sinoć smo svjedočili jednom apsolutno fenomenalnom!

Uvjereni smo da znate kako je Hrvatska pobijedila Irsku u prvoj utakmici EURA. I ne samo pobijedila, nego nadigrala u svakom elementu nogometne igre.

A ako slučajno ne znate što se sinoć događalo u Poljskoj, onda slobodno ugasite radio na 2 minute jer ćemo u sljedećih 120 sekundi govoriti upravo o toj erupciji oduševljenja i orgazmu nogometne sreće.

Govorit ćemo o tri majstorska gola i jednom velikom snu.

Pobjeda je naravno dodatno značajna jer joj se malo tko realan nadao. Igra vatrenih u pripremama nije obećavala ništa dobro. Ozljede su poharale momčad, Bilić je već potpisao za novi klub... sumnjalo se u sve i svakog.

I onda, kada smo najmanje u njih vjerovali, čudesna partija. Ne samo zato što smo pobijedili, jer je ponekad nogomet nepravedan pa bolji ne pobjedi... nego zato što su Bilićevi izabranici odigrali upravo onako kako od njih i očekujemo. Kakve ih stalno želimo gledati, kakve ih volimo i obožavamo. Iako Olića zbog ozljede nije bilo, na momente je izgledalo kao da na terenu imamo 11 Olića.

No ironija nogometne sudbine nam govori da smo još kilometrima udaljeni od prolaska skupine. Ispred nas su preporođeni Talijani, i  najbolja svjetska ekipa Španjolska.

I baš zbog toga želimo ponoviti ono što smo rekli u jednom od Skenera prije početka EURA.

Važno je vjerovati! Kao i u mnogim drugim stvarima u životu važno je da si nakon obavljenog posla možemo međusobno pogledati u oči i reći da smo dali sve od sebe.

Iako znam da ove rečenice zvuče patetično ili kao neke otrcane fraze, zapravo je riječ o velikim životnim istinama. Ništa čovjeka ne može razočarati kao što on samog sebe može. A naši dečki sinoć nisu razočarali ni nas ni sebe. I konačno je, nakon dugog vremena ponovno tako lijepo biti Hrvatom.

Jer, zaista nam tako malo treba za urnebesno veselje i totalnu amneziju.

Uživajmo dok traje. Jer nas, ma kako god završio EURO, prije ili kasnije čeka veliki i bolni povratak u surovu stvarnost. Čeka nas zemlja u stečaju, čekanje na posao i posao bez plaće...

Kockasti dres kojeg obučemo djeluje poput nekog čarobnog ogrtača iz Harryja Pottera ili Gospodara prstenova. Čarobnog plašta u koji se sakrijemo, koji nas štiti od svega zla i koji nas sve skupa odvede na neko sretnije mjesto...

Izvor: javno.hr