Kad huligini marširaju: 'Grobar'' tuži HŠK Zrinjski i MUP HNŽ-a

"Odmah poslije te utakmice tužio sam HŠK Zrinjski i mostarsku policiju jer sam zbog loše organizacije meča i slabe reakcije policije ostao invalid. Sudski vještak je utvrdio da sam zadobio teške tjelesne povrede s trajnim posljedicama i opća životna aktivnost mi je umanjena za 30 posto. Zbog toga, kao i zbog pretrpljenog bola i straha,  tražim odštetu" rekao je Velisavljević za Kurir i dodao:

"Svjestan sam da idem u Mostar i da tužim njihovu državu, što neće biti nimalo lako. Ipak, angažirao sam odlične odvjetnike, koji su me spojili sa odvjetničkom komorom u Mostaru i oni će me zastupati u ovom slučaju. U Mostar idem prvi put od utakmice Zrinjski - Partizan, ali nemam čega da se plašim, jer vjerujem da će sve proteći u miru".

Prema Velisavljeviću, do ozljede je došlo kada su pripadnici policije u masu navijača Partizana ispalili suzavac, koji je pao upravo na njega.

Sam Vasiljević šuti o tome da je skupa sa ostalim navijačima Partizana došao u Mostar iz samo jednog razloga, a on je napraviti nered. U tu svrhu su nasilno ušli na stadion, te su se odmah po ulasku pokušali obračunati sa običnim navijačima HŠK Zrinjski i zaštitarima. Prešutio je Vasiljević i o arsenalu oružija koji su navijači Partizana unijeli na stadion pod Bijelim Brijegom, kao i o repertoaru pjesama kojima su častili gledatelje na stadionu.
Zbog nereda koji su napravili navijači Partizana njihov klub je izbačen iz europskih takmičenja, što dovoljno govori o tome tko je krivac za nerede.

Za one koji se ne sjećaju što su Grobari radili u Mostaru slijedi video:

 

hercegovina.info