Jurković: Igrat ćemo korektno do kraja, a onda podvući crtu

NK GOŠK
Ispadanje iz Premijer lige pada mnogo teže zato što je do njega došlo u godini kada se slavi sto godina igranja nogometa u Gabeli, piše Večernji list BiH.

Nije ih išlo

Rezultatski učinak seniorske momčadi odrazit će se na sve, pa i na proslavu jubileja. Jedan od najpribranijih je Andrija Jurković, kojeg smo s tajnicom Andrijanom Ćorić, zatekli u klupskim prostorijama. Naravno, na dnevnom redu bila je uobičajena "papirologija". Kako dalje, pitali smo direktora Jurkovića, imajući u vidu stanje na ljestvici koje se u posljednja tri kola ne može promijeniti.

- Odradit ćemo do kraja prvenstvo, a onda podvući crtu i vidjeti što i kako dalje. Nije nam ništa išlo tijekom sezone. Većina igrača vezana je ugovorom do 2020. godine, obavit ćemo razgovore s njima i vidjeti koji je naš, a koji njihov interes te nastaviti gdje smo stali", kaže direktor Jurković te nastavlja:

- Preostala tri kola odigrat ćemo što bolje možemo, nastojat ćemo osvojiti još koji bod, ako u tome uspijemo, bit će nam drago. Općenito, svi smo razočarani, ali iz ove kože se ne može. Sto godina kluba, toliko truda, a mi ispadamo iz Premijer lige - uzdahnuo je direktor Jurković te nastavio; - Sad u pitanje dolaze i pokrenuti projekti kao što je izgradnja reflektora, uređenje partera stadiona, pomoćnog terena... Međutim, koliko god veliko bilo razočarenje, ogroman je uspjeh bilo igranje u Premijer ligi BiH, a GOŠK iz male Gabele igrao je i u najjačoj nogometnoj ligi u državi. To će se pamtiti...

Slobodno se može reći kako GOŠK u svojoj stogodišnjoj povijesti nikada nije funkcionirao kao u ovim dvjema sezonama. Dvadeset pet profesionalnih igrača, plaće i doprinosi - dodao je operativac nogometnog kluba iz Gabele.

Organizacijski iskorak

Jurković tvrdi kako je GOŠK u svakom slučaju, bez obzira na ispadanje iz Premijer lige BiH, ostvario organizacijski iskorak u odnosu na neke prethodne sezone.

- Organizacijski smo iskoračili, unaprijedili klupsku infrastrukturu, samo još nedostaju reflektori, ali rezultat nas nije baš pratio. Evo, licenciju smo dobili na prvostupanjskom povjerenstvu, klub funkcionira besprijekorno, ali nema bodova - pomalo rezignirano kaže direktor "lavova", a zatim naglas razmišljajući nastavlja:

- Da bismo bili ozbiljan premijerligaš, trebao bi nam proračun od oko milijun maraka na godišnjoj razini, i to da se sastavlja kraj s krajem. Mi ćemo ovu sezonu nekako izgurati. Kako? Naše financiranje je znanstvena fantastika. Nismo nikom dužni, a ulagali smo i u infrastrukturu...

Direktor Jurković samokritički se prisjeća još jednog detalja iz prošlosti: - Nismo izvukli baš prave poruke iz našeg prvog igranja u Premijer ligi BiH i tada se druga sezona pokazala težom od one prve zato smo u konačnici platili skup ceh. U svakom slučaju, treneru Stanku Mršiću nije lako pripremiti momčad za subotnju utakmicu protiv Zvijezde u Ugljeviku.