Jure Ivanković: Važnija utakmica od drugih

Jure Ivanković nogometaš Širokog Brijega.

... kada na Pecaru dolazi Željezničar. Širokobriježani su već kiksali kod kuće, a uz to u 5. su kolu osramoćeni na Piroti kod Travnika, pa nema potrebe posebno naglašavati da je pobjeda u nedjelju imperativ. To znaju i Ivo Ištuk i igrači.

- Pa jest, ovo je sigurno važnija utakmica od nekih drugih, rekao je veznjak Jure Ivanković, dodavši: Svaka nosi tri boda, a mi smo ih već prosuli devet. Ali to što je ova slijedeća sa Željezničarom, donosi dodatnu draž.

Željezničar je jedna od momčadi koja je prošle godine odnosila bodove s Pecare. 

- Prošle su nas sezone nadigrali u Širokom, to svakako donosi dodatni izazov, ističe Ištukov veznjak koji će za razliku od prvih pet kola ovoga puta na sredini terena imati veliku pomoć u vidu oporavljenog Wagnera.

No, pitanje je koliko će nakon skoro dva mjeseca stanke i oporavka od upale pluća biti spreman?

- Bit će u kombinacijama to je sigurno, samo je pitanje hoće li se odmah vratiti u prvi tim. Koliko god odigrao, bit će od velike pomoći. Jer Široki bez Wagnera i Široki s Wagnerom nisu dvije iste momčadi. Moguće je da zaigra kao polušpic, to smo probali na turniru u Vukovaru i nije bilo loše... Vidjet ćemo.

Ištuk neće moći računati na kompletan kadar, no Ivanković vjeruje da to neće previše utjecati na sastav. Iz kombinacija su ispali Varea, Pinjuh, Ljubić i Topić koji su ozlijeđeni, dok ej Danijel Kožul kartoniran.

. Većim dijelom to su igrači koji su u dosadašnjim utakmicama ulazili s klupe, tako da njihov izostanak neće utjecati na početnih jedanaest. Sigurno bi bilo dobro da smo svi zdravi, ali što je tu je.

Kako Široki iz utakmice u utakmicu igra drugačije, Ivanković ne može ništa obećati, ali zna što će biti potrebno za pobjedu.

- Od početka prvenstva igramo promjenjivo, u Travniku smo bili loši, pa bi nekom logikom sada opet trebali dobro odigrati. Ali ne zavaravamo se. Znamo da moramo odigrati iznad svojih mogućnosti i da se svakom od nas mora poklopiti dobar dan da pobijedimo, piše Dnevni list.