Jure Ivanković: Teški trenutci, ali vratit ćemo se

Taj poraz od Imoćana, a koji se dogodio u sklopu polufinala turnira Ante Bruno Bušić u Donjim Vinjanima, bila je prva utakmica pod palicom novog trenera Branka Karačića, a samo rezultat dovoljno govori o tomu koliko je bila uspješna.

– Nije baš bilo dobro, trener Karačić je pokušao nešto novo i, nažalost, nije funkcioniralo, rekao je Ivanković, dodavši: Imotski je pokazao da još nismo prebrodili brzo ispadanje iz Europe. Normalno je da nakon takvog razočarenja dođe do pada, ali isto tako, svima nam je jasno da se što prije moramo podići, što prije to zaboraviti, jer čeka nas težak start prvenstva.

Dodao je Ivanković da se nada da će druga utakmica u Vinjanima, sinoć se igralo za treće mjesto s istoimenim domaćinom, donekle pomoći u vraćanju samopouzdanja, koje je uvelike izgubljeno u Ljubljani. Ovo, jasno, nije nimalo lagano razdoblje za sve igrače Širokog…

- Što se mene tiče, ovo mi je najteže razdoblje otkako sam u Širokom. Jer obično smo prolazili ta prva pretkola (prije ovog ljeta šest puta zaredom op. a.)…, tako je bilo u dva zadnja navrata kada sam i sam igrao te europske utakmice. Obično su nakon tih prvih kola dolazile utakmice u kojima nismo bili favoriti i koje su kao takve dizale samopouzdanje. Sada je ono nakon pokušaja da izbacimo Olimpiju, naravno, malo poljuljano… Upravo tu leži veliki izazov za novog trenera. Ivanković smatra da su tu svi sastojci potrebni za uspješan ishod.

- Način rada i komunikacija, novi trener to radi jako dobro. Nadam se da ćemo zajedno pronaći rješenje.

A to je bolje da se dogodi prije nego kasnije. Jer već prvi vikend kolovoza na Pecaru dovodi Željezničar.

- Prva tri kola bit će pravo mjerilo naše kvalitete. Po meni, Željo je jedan od glavnih favorita za naslov. U drugom kolu čeka nas gostovanje kod Zvijezde koja nas je prošle sezone ponizila (6:1 za Gradačlije, op. a.), a onda nam dolazi Borac protiv kojeg također moramo dati maksimum.

Na tom putu oporavka Široki će imati poprilično isti kadar. Novo je lice tek novi čuvar mreže, no uskoro bi trebalo doći i osvježenje u obrani.

- Da, došao nam je Luka Bilobrk, a što se tiče dolaska novog stopera, do nas igrača tek dolaze šture informacije. Čuli smo da je manje više sve već bilo dogovoreno s jednim igračem, ali da ugovor ipak nije finaliziran.

Potpora Baćku

Ako je itko popio vatre nakon visoke pobjede Olimpije, to je onda mladi vratar Boris Baćak. Naš je zaključak da ga je bivši trener Mario Ćutuk možda prerano gurnuo u vatru u dvije vrlo važne utakmice, jer povratnik s posudbe iz Irana očito je imao velikih problema s tremom – dva prva gola Slovenaca na Stožicama otišla su njemu na dušu, no Ivanković i društvo mu ne zamjeraju.

- Mi svi znamo njegove kvalitete, a mišljenja sam da je, kada je već gurnut braniti u tako dvije važne utakmice, trebalo stati iza njega, podržati ga…, a ne ga ovako osuditi. Ako je itko kriv i snosi krivnju, to smo onda mi igrači, bez obzira što je njemu ispala ta jedna lopta…

Izvor: Dnevni-list.ba