Jure Ivanković: Šanse za osvajanje kupa su podjednake

Njegova momčad se uspjela plasirati u finale Kupa BiH, a ozbiljno pušu za vrat i Željezničaru u domaćem prvenstvu. Evo što Jure o svemu kaže za naš portal:

Koliko je smjena trenera uticala na igru Širokog?

Smjena trenera uvijek izazove pozitivan šok, ako je do nje došlo zbog krize rezultata i igre. Tako je bilo i kod nas, novi trener nas je psihički podigao, skinuo teret s naših leđa i vratio nam samopouzdanje i vjeru u naše mogućnosti, i hvala Bogu krenulo nam je puno bolje.

Da li je tebi prvenstvo riješeno za obu sezonu i može li ipak Široki do titule?

Dokle god postoji teoretska šansa da osvojimo naslov, mi ćemo se boriti, iako je Željezničar u puno boljoj poziciji od nas. Pokušat ćemo se koncentrirati na svoje igre, i ako se ukaže prilika zaprijetiti im najozbiljnije.

 Većina klubova se žali na suđenje, pa da li su doista neki klubovi privilegirani u odnosu na druge?

Što se suđenja tiče, ne bih ga previše komentirao, ali činjenica je da bolje nego prethodnih godina. Ima i sad previda na štetu manjih klubova u većini slučajeva ali ipak je to miljama daleko od onih prijašnjih "krađa"

 Tko su najozbiljniji kandidati za ispadanje, a tko bi mogoa do Europe?

Kandidati za ispadanje su Slavija,i Rudar, a za Europu se znaju odavno : Borac, Sarajevo, Zrinjski i eventualno Olimpik, naravno uz nas "sigurne".

Široki je evo i u finalu kupa, i koliko se šanse da ovaj pokal dođe na Pecaru?

Šanse za osvajanje kupa su podjednake, jako dobro poznajemo protivnika, pobjeđivali smo ih, znamo recept za njih i bit će to 2 odlične utakmice, za gušt, pošto nemaju ajmo reći neko životno značenje. Mi se s pravom nadamo osvajanju kupa.

 Koliko si zadovoljan svojim nastupima i kakve su ti anbicije u nastavku karijere?

Što se tiče mojih nastupa, nisam pretjerano zadovoljan, imao sam odličnih utakmica ,ali i onih vrlo slabih, znači po sustavu toplo hladno. Imao sam i određenih problema sa ozlijedama,ali u nastavku sezone očekujem podizanje forme, kako moje tako i ostalih suigrača i jedan napadački Široki na svakoj utakmici.Ugovor me veže za ovaj klub još 2 godine, planiram ga maksimalno profesionalno odraditi do kraja, a ukoliko dođe neka inozemna ponuda i klub bude zadovoljan odštetom, zašto ne otići i okušati se na malo većem nivou.


Neka poruka za kraj našim čitateljima ili navijačima Širokog?

Poruka: U nadi budite radosni u nevolji strpljivi a u molitvi postojani. Navijačima Širokog bih poručio neka nas dođu bodriti u što većem broju, ali iskreno, jer koliko vidim, više komentara bude negativnih na forumima, nego gledatelja na stadionu.

hercegovina.info