Jure Ivanković: Možemo proći dalje, trener Musa će ih dobro iskautirati

Sigurno je kako ih očekuje težak zadatak ukoliko se žele domoći trećeg pretkola, ali također mogli su dobiti i neku od jačih momčadi. Sličnog mišljenja je i Jure Ivanković, prvotimac NK Široki Brijeg.

- Od potencijalnih protivnika izvukli smo onoga srednje jačine. Levski, koji bi trebao proći Kazahstance, je sigurno favorit protiv nas, ali to može biti naša prilika. Zanimljivo je kako mi uvijek bolje igramo protiv kvalitetnijih momčadi (Sturm, Austria, Hearts..., op. a.) tako da mislim da možemo eliminirati Bugare, kazao je Jure Ivanković u izjavi za ABCportal, te dodao kako ove godine sigurno neće biti podcjenjivanja momčadi kao što je bio slučaj u lanjskom dvoboju protiv slabašnog St. Patricka koji je iznenađujuće eliminirao Širokobriježane.

No, prije dvoboja protiv Širokog Brijega, nogometaši Levskog će morati odmjeriti snage protiv kazahstanskog Irtysha protiv kojih su izraziti favoriti. Kako kaže naš sugovornik, to će biti idealna prilika da se Širokobriježani još bolje upoznaju sa budućim protivnikom.

- To nam je odlična prilika da protivnika vidimo na djelu i upoznamo se sa njegovim kvalitetama. Trener Musa je odličan skaut i uvjeren sam kako će ih dobro iskautirati i pronaći rješenje. Također, dobro je da se prva utakmica igra u Sofiji kada ćemo im mi doći kao relativna nepoznanica, napominje ovaj pouzdani igrač sredine terena.

Zanimljivo je kako je Levski u prošloj sezoni ispao upravo od bh. predstavnika u istoj fazi natjecanja. Tada ih je Sarajevo eliminiralo u velikoj pobjedi na Koševu (3:1). U Bugarskoj slavio Levski sa 1:0.

- Lani ih je Sarajevo izbacilo, očekujem da i mi isto učinimo. Ali sigurno je kako to nije ista momčad kao lani, sada su dosta kvalitetniji, kazao je Ivanković koji sa suigračima ovih dana boravi na pripremama na Kupresu i brusi formu pred nove europske utakmice.