Jure Ivanković: Kroz prvenstvo se spremamo za Želju

Jure Ivanković, NK Široki Brijeg

Kozara je na poluvrijeme odnijela minimalnu prednost, no pogoci Dalibora Šilića i Matea Roskama donijeli su preokret. Borba za naslov i dalje je živa, no ova tri boda timu s Pecare, prije svega, važna su radi održavanja forme i atmosfere pred uzvrat finala Kupa. Naš dojam dijeli i veznjak Širokobriježana, Jure Ivanković.
- Da, potrebno je održavati formu, ali i atmosferu, jer puno je i ljepše trenirati i igrati kada se pobjeđuje. Sigurno da nam ove prvenstvene utakmice služe kao svojevrsna priprema za Željezničar, rekao je, dodavši da će ritam srijeda - subota, koji će trajati do kraja sezone, biti poprilično iscrpljujući.

- Evo i u Gradišci smo neke igrače odmarali, Wagner je, recimo, ušao u drugom poluvremenu. Trebamo pokušati ostati zdravi, jer uz stalne ozljede uvijek netko ispada i radi kartona. Što se tiče same utakmice s Kozarom, Jure ju je po pitanju igre Širokog podijelio na dva bitno različita poluvremena.
- Teško je bilo igrati po velikoj vrućini i sparini, vjerujem da se to u prvom poluvremenu odrazilo i na jedne i na druge. Primili smo gol nakon jedne iz blizine napucane lopte u blok naše obrane, točnije u ruku našeg igrača, ali u nastavku smo se na sreću probudili i odigrali puno bolje.
Prvenstvo se za Široki nastavlja gostovanjem Leotara na Pecari. Trebinjci su u prošlom kolu odnijeli pun plijen s Bilinog polja, pa je jasno da u Širokom nisu shvaćeni kao bezazlen protivnik.

- Dobra su momčad, smatra Ivanković, dodajući: Vjerujem da su posebno opasni u gostima, jer imaju iskusnu obranu i brze igrače prema naprijed. Nisu se ni previše mijenjali posljednjih nekoliko godina koliko znam.
Nakon Leotara Ivankovića i njegove Širokobriježane čekaju dva uzastopna gostovanja kod Čelika i Rudara, na Pecaru će zatim Travnik, a onda u uzvratu finala Kupa i Željezničar.

Dnevni list