Jure Ivanković: Idemo u Vrapčiće izboriti finale kupa

Zadovoljan sam s obzirom da je došlo do promjene trenera, a bilo je dosta turbulentno posljednjih desetak dana. Zato je bilo važno samo da upišemo tri boda. Vidjeli su se i određeni pomaci u igri. Nije to nešto previše značajno, ali je evidentno da ide na bolje, kaže veznjak Širokog Jure Ivanković.
Bila je to prve proljetna prvenstvena pobjeda Širokobriježana. - Nadamo se da će protiv Veleža biti još dosta bolje i da ćemo uspjeti ostvariti prolazak u finale Kupa BiH. Bilo nam je bitno da dobijemo prvu utakmicu u prvenstvu i podignemo malo samopouzdanja pred Kup, govori Ivanković.

Momčad trenera Marijana Bloudeka je protiv Slobode upisala i svoje prve pogotke na proljeće (izuzimajući onaj protiv Veleža u Kupu).
- Bio je to mali teret za sve nas, pogotovo napadačima i onima koji igraju bliže golu, ali otvorilo nam se protiv Slobode. Mogli smo i s većom razlikom pobijediti, ali bitna su tri boda, smatra Ivanković.

S druge strane, Široki Brijeg je u pet proljetnih susreta u prvenstvu i Kupu BiH primio samo jedan pogodak.
- Igra u obrani nam nikad nije bila problem, primili smo uvjerljivo najmanje golova u prvenstvu. Prethodni tjedan smo ciljano radili na realizaciji i poboljšanju igre prema naprijed. Pomak smo napravili iako to nije onoliko koliko želimo, jer prostora za napredak ima još puno, kaže Ivanković.
Najvažnije je da je forma ipak u usponu...
- Pogotovo nakon posljednje dvije utakmice. Protiv Borca je bilo najvažnije ne izgubiti i ostaviti ih na određenoj prednosti iza nas, dok pobjeda protiv Slobode, vjerujem, znači početak jedne dobre serije, nadanja su Ivankovića.
Rezultatsku krizu Širokobriježana s početka proljetnog dijela prvenstva iskoristio je Željezničar.

- Željo je priča za sebe, ne možemo se previše obazirati na njih niti utjecati na njihove rezultate. Zato smo okrenuti samo sebi i svojoj igri. Mi ćemo igrati što bolje možemo, te im pokušavati "puhati za vrat" i praviti određeni pritisak, izjavio je Jure Ivanković.

Protiv Veleža uspostaviti svoju igru

Ekipu tek u srijedu i uzvratnom okršaju s Veležom u Vrapčićima očekuje pravi izazov.
- 1:0 iz prvog meča je dobar rezultat, ali nije to prednost koju se treba ići braniti. Mi idemo u Vrapčiće s ciljem da pokušamo uspostaviti našu igru i probati zabiti gol jer znamo što nas očekuje. Velež dugo nije imao priliku osvojiti mjesto u Europi i ovo im je odlična šansa, imaju otvoren rezultat. Ali mi se nadamo da možemo zabiti gol i osigurati prolaz u finale, kazao je Ivanković.

Bit će to sudar sličnih stilova igre


- Slične smo ekipe, i jedni i drugi se više volimo braniti i igrati na kontre. Velež kući ima dosta problema s realizacijom, nadam se da im se neće otvoriti protiv nas. Očekujem da ćemo izboriti finale čime bismo osigurali nastup u Europi, zaključio je Ivanković.

Dnevni list